2Binsite Artikel Website
Image default
Beauty en verzorging

Voetmassage Ommen

Waarmee kun je je voeten het beste wassen? Wij zochten het voor je uit.

Zorgen wij eigenlijk wel goed voor onze voeten? De meesten van ons nemen onze voeten maar voor lief. Mensen gaan hun voeten vaak pas goed verzorgen zodra ze last van hun voeten krijgen, maar daar moeten we eigenlijk aan vooraan zijn. Met de volgende tips kun jij klachten aan je voeten voorkomen.

Alkalivrije zeep

De huid van je voeten moet je eigenlijk net zo goed verzorgen als de huid van je gezicht. En dat betekent dat het belangrijk is om je voeten te wassen met alkalivrije zeep. Het advies van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten is om regelmatig met een alkalivrije zeep je voeten te wassen. Dit is eigenlijk een milde zeep zonder zeep, hoe gek het ook klinkt. Maar hierdoor wordt de natuurlijke beschermlaag van je voeten niet aangetast. Op producten staat altijd aangegeven of er wel of geen zeep aan toegevoegd is.

Tips voor je voetverzorging

  • Om schimmels te voorkomen is het van belang om na het wassen van je voeten al het zeep af te spoelen en je voeten hierna goed droog te maken, met name tussen je tenen.
  • Zorg er voor dat je je teennagels recht afknipt, dit voorkomt ingegroeide teennagels.
  • Je huid wordt extra kwetsbaar als je langer dan vijf minuten een voetenbad neemt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je sneller wondjes of infecties oploopt. Ga je vaak in bad, zorg er dan voor dat je voeten niet constant in het water zitten.
  • Om een droge huid te voorkomen kun je je voeten insmeren met babyolie of een speciale voeten crème. Zo voorkom je kloofjes en andere beschadigingen.
  • Heb je eelt of likdoorns, ga hier dan niet zelf in snijden maar maak een afspraak met de pedicure. Je kunt wel wat overmatig eelt verwijderen door een voetvijl of een puimsteen te gebruiken.
  • Heb je wondjes aan je voeten, dan kun je beter even geen voetenbad nemen want dit stagneert de genezing en hierdoor heb je eerder kans op infecties.

Voetmassage

Een onderdeel van voetverzorging waar niet vaak aan gedacht wordt maar minstens zo belangrijk is als bovenstaande tips voor voetverzorging is een goede voetmassage. Veel mensen denken dat een voetmassage alleen voor ontspanning en relaxen zorgt, maar een goede voetmassage bereikt veel meer dan dat. Er is een hele lijst aan opsommingen te benoemen waar een voetmassage goed voor is. Hier enkele voorbeelden van de voornaamste voordelen van een voetmassage:

–          Helpt blessures voorkomen aan de voeten

–          Zorgt voor een betere doorbloeding

–          Verlaagt de bloeddruk

–          Heeft een positief effect op de geestelijke gesteldheid

Belos Pés Pedicure geeft je een heerlijk ontspannende voetmassage in Ommen en omgeving.

https://www.belospes-pedicure.nl