2Binsite Artikel Website
Image default
Banen en opleidingen

Stap in de coachwereld met een opleiding tot life coach

Haal je veel energie uit het helpen van anderen? Zou je niets liever willen dan je medemens een steuntje in de rug bieden bij het behalen van zijn of haar doelen? Dan is een beroep als life coach jou op het lijf geschreven. Bij SCHOTT & CO volg je een opleiding die jou opleidt tot een kundige, zelfverzekerde life coach die het beste uit zichzelf én anderen haalt. Dit opleidingsinstituut heeft een hoofdkantoor in Burgh Haamstede, Zeeland, en heeft opleidingslocaties door het hele land. Je krijgt les van ervaren opleiders met een achtergrond in topsport, psychologie en mentale krachttraining. Dankzij dit professionele docententeam weet je zeker dat je een stevige basis legt als life coach. Ben je benieuwd wat het lesprogramma van de opleiding tot life coach bij SCHOTT & CO inhoudt? Lees dan verder.

Wat houdt de opleiding in?

Dit opleidingsinstituut volgt een overzichtelijk lesschema. Dat werkt prettig, omdat je direct inzicht hebt in het verloop van de opleiding en daardoor precies weet wat je kunt verwachten. De opleiding tot life coach bestaat uit drie modules van elk zes lesdagen. Een lesdag bestaat uit twee dagdelen, waarbij je in de ochtend theoretische les krijgt en in de middag gaat oefenen in de praktijk met de ervaren docenten. Tijdens module 1 ontwikkel je je tot all round coach en leer je de basisvaardigheden. Denk hierbij aan communicatieve vaardigheden en de beginselen van psychopathie. Je sluit deze module af met een examen. Module 2 richt zich op het onderdeel ‘mental coach’. Je gaat hier dieper in op de psychologische kant en leert onder andere alles over motivatiepsychologie, neuropsychologie en copingstijlen. Ook deze module eindig je met een examen. In de laatste module ontwikkel je je tot master coach. Je leert niet alleen over onderwerpen als ontspanning en slaap, assertiviteit en mindfulness, maar je leert ook interventies uitvoeren. De gehele opleiding sluit je af met een assessment waarin je laat zien wat je hebt geleerd.

Volg je dromen en laat je omscholen tot life coach

Droom jij van een carrièreswitch naar de coachwereld? Wacht dan niet langer en meld je aan voor de opleiding tot life coach bij SCHOTT & CO! Wil je graag meer informatie over de opleiding? De opleidingsspecialisten staan klaar om jouw vragen te beantwoorden. Het is nooit te laat om je droom achterna te gaan.

https://www.schottenco.nl/