2Binsite Artikel Website
Image default
Banen en opleidingen

BHV cursus

De BHV cursus ook wel bedrijf hulpverlening cursus is een cursus speciaal ontwikkeld voor bedrijven. Elk bedrijf heeft een BHV’er nodig, soms moet een bedrijf meerdere BHV’ers in dienst hebben. De hoeveelheid hangt af van grootte het bedrijf en het aantal bezoekers het exacte aantal stelt een bedrijf vast door middel van een Risico-inventarisatie en -evaluatie. Een BHV’er moet gecertificeerd zijn, om de certificering te halen moet deze de cursus BHV met succes hebben afgerond.

Wat leert u op de BHV cursus
Op de cursus leert u het geven van hulp bij een ongeval of calamiteit in een bedrijf. Naast een stukje wondverzorging en eerste hulp bij ongevallen leert u ook wat u moet doen als er brand ontstaan is en hoe een ontruiming gedaan moet worden. Verder krijgt u les over hoe u een brand kunt voorkomen en hoe u de gevolgen van een brand beperkt. De werking van blusmiddelen en welk type blusmiddel gebruikt dient te worden voor welk specifiek type brand. Tijdens een BHV cursus wordt ook ingegaan op het alarmeren van werknemers en bezoekers en het inschakelen van de nooddiensten zoals brandweer, ambulance en eventueel politie.

Arbeidsomstandighedenwet
Het hebben van BHV’ers in een bedrijf is volgens de Arbeidsomstandighedenwet verplicht beschreven in artikel 3 van de wet. De verplichting geld vanaf 1994. Met de wet is voldaan aan de In Richtlijn 89/391/EEG, van 12 juni 1989, van de Raad van de Europese Gemeenschappen gestelde richtlijn. Het certificaat is te verkrijgen onafhankelijk van waar de cursus gevolgd is, dit houd in dat de cursus gegeven kan worden door meerder verschillende organisaties en niet enkel bij een door de staat aangewezen organisatie. Bekijk het aanbod BHV cursussen in Ede op www.arehbo.nl.