2Binsite Artikel Website
Image default
Auto’s en Motoren

Handige tips voor een snelle verkoop van uw auto

U wiluw auto verkopen. Hier komen veel dingen bij kijken, helemaal wanneer u de auto graag snel verkocht wil hebben. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om uw auto in te ruilen, maar uit de praktijk blijkt vaak dat particulier verkopen meer loont. Hieronder worden een aantal tips gegeven waarmee u uw auto snel verkocht krijgt.

Wees duidelijk

Dit lijkt misschien een open deur, maar in de praktijk gaat het hier geregeld mis. Verkopers zijn vaak erg onduidelijk over cruciale zaken. Een auto verkopen gaat zo logischerwijs relatief moeizaam. Het is voor de potentiële koper van belang om te weten waar hij aan toe is en wat hij in huis haalt. Vertel hem precies wat juist wel en wat niet klopt aan de auto. Wees bijvoorbeeld eerlijk en duidelijk over schadeplekjes. Duidelijkheid wekt een betrouwbare indruk, dit werkt in uw voordeel.

Doe zelf eens een proefrit

U leest het goed, maak eens een proefritje in uw eigen auto en probeer u hierbij te verplaatsen in de rol van een geïnteresseerde koper. Wanneer u al lang in een auto rijdt bent u waarschijnlijk gewend geraakt aan bijgeluiden. Hoort u inderdaad bijgeluiden of vertoont de auto wat ongewoon gedrag in bepaalde situaties, dan is het wellicht verstandig deze problemen eerst op te laten lossen. Anders geldt hoe dan ook weer: wees duidelijk over de gebreken. Naast een ‘proefritje’ is het ook verstandig om de auto eens grondig na te lopen alsof u de auto inspecteert als potentiële koper.

Steek moeite in de advertentie

Een auto verkopen met een rommelige advertentie gaat hoogstwaarschijnlijk moeizaam. De kwaliteit van de advertentie zegt wat over u als eigenaar van de auto. Daarnaast is een rommelige advertentie vaak onduidelijk. Een goede advertentie bestaat uit goede foto’s van alle hoeken van de auto en een overzichtelijke beschrijving waarin de fabrieksopties staan opgesomd. Wat betreft de foto’s is het belangrijk dat u de foto’s specifiek voor de verkoop maakt. Verzamel dus niet wat willekeurige oude foto’s van de auto. Vergeet ook de binnenkant van de auto niet en zorg dat alles er netjes en schoon uitziet.

Zet uw auto op meerdere websites

Een auto verkopen gaat sneller wanneer u gebruik maakt van de omvang en capaciteit van het internet. Niet elke verkoopsite wordt even goed bezocht, maar door uw advertentie op zo veel mogelijk (betrouwbare) websites te plaatsen, vergroot u de kans op een snelle verkoop van uw auto. Wanneer de auto eenmaal verkocht is, is het belangrijk om de auto ook weer van al deze websites af te halen. Het is wat meer werk, maar het kan zeker lonen.

Meer informatie? Bezoek dan Ikwilvanmijnautoaf.be.