2Binsite Artikel Website
Image default
Auto’s en Motoren

Een nieuwe ATV kopen

Ben je iemand dat van adrenaline en hoge snelheden houd? Dan is een nieuwe ATV zeker iets voor jouw. Een ATV is een alle terreinen motorvoertuig dat een snelheid van liefst 200 kilometer per uur kan halen.

Geschiedenis van de ATV

De Japanse merk Yamaha kwam in 1980 als eerste met de voorganger van de ATV, Namelijk de ATC. De ATC was een driewieler waar de ATV een vierwieler is. Yamaha moest dan ook stoppen met de productie van de ATC omdat het niet stabiel genoeg was. De Japanse Suzuki was uiteindelijk de eerste die met de ATV kwam in 1983. Yamaha ging ook door met ontwikkelen en kwam in 1985 met een nieuwe ATV.

Gebruik van ATV

De ATV wordt tegenwoordig vooral gebruikt als een recreatie voertuig en in professionele kringen als racevoertuig. Iedere jaar worden er zowel op nationaal als internationale niveau ATV races gehouden. Ook amateurs houden onderling regelmatig races en dit zou je ook kunnen doen met je nieuwe ATV. De ATV wordt ook op boerderijen gebruikt en dit gebeurt vooral in de Verenigde Staten waar het grond moeilijk begaan baar is. De steker ATV kan makkelijk door alle terreinen en is ook sterk genoeg om voorwerpen op een boerderij te trekken.

Iets met minder kracht

Misschien is de ATV net iets te veel van het goede voor jouw? Je bent wellicht op zoek naar een voertuig met net iets minder kracht. In dit geval is wellicht een retro scooter iets voor jouw. Het is een prima motorvoertuig waar je in rond kunt scheuren en het ziet er ook nog eens heel goed uit. Voor een retro scooter betaal je bovendien iets minder en heb je ook geen rijbewijs nodig