2Binsite Artikel Website
Image default
Auto’s en Motoren

Een auto huren op curacao is onvermijdelijk

Een van de meest gewilde en populaire vakantiebestemmingen van het moment is Curaçao.

En laten we eerlijk zijn: veel mooier wordt het niet. Curaçao heeft alles wat u zich maar kunt wensen: tropisch warm, een heerlijk windje dat toch verkoeling brengt, palmen, perfecte stranden, heerlijk eten en drinken, schitterende natuur (zowel boven als onder water), een unieke cultuur waar toch weer een Nederlands vleugje in te ontdekken is,  veel mogelijkheden om te shoppen (tip: het nieuwe Sambil shopping center) en een geweldig uitgaansleven.

Het is alleen wel jammer dat alle bestemmingen best verspreid over het eiland liggen en het openbaar vervoer is niet bepaald van het nivo dat we gewend zijn uit Nederland.

Georganiseerde dagtrips zijn best duur, even naar de supermarkt lopen is niet fijn bij 32 graden en de taxi’s op het eiland zijn vrijwel onbetaalbaar.

De beste oplossing is dan: een auto huren op curacao.

Wanneer je alleen of met zijn 2 bent is een kleine auto de beste keus. Ben je met meer, kies dan voor een SUV.

De verkeersregels op Curaçao zijn op een paar kleine uitzonderingen na gelijk aan die van Nederland en over het algemeen gaat het er vrij relaxed aan toe op de weg.
De grootste zorg is de staat waarin sommige wegen verkeren, want je zult geregeld gaten in de weg tegenkomen waar je het best omheen kunt rijden.
Gewoon oppassen dus.

Qua drukte kent Curaçao ook spitsuren en tijdens die uren is het verstandig de Caracasbaaiweg en Santa Rosaweg te mijden, want daar kan het erg druk zijn.
Na een regenbuitje kan het ook best een beetje glibberig zijn op de wegen. Kalm aan dus.

Curaçao kent een aantal van de wereldwijd bekende autoverhuurders als Sixt, Budget en Avis, maar vrijwel alle hotels en appartementen bieden ook huurauto’s aan en dat gebeurt vaak met vergelijkbare service en tegen een vriendelijker tarief. De meesten bieden een afhaal- en brengservice naar het vliegveld.

Er zijn ook veel mensen die hun tweede auto ter verhuur aanbieden, maar dit is vaak zonder all risk verzekering en de auto’s verkeren meestal in niet al te beste staat dus dit is niet aan te raden. Let hier dus op wanneer u uw vakantie boekt en op zoek gaat naar ‘een goeie deal’. Goedkoop is vaak duurkoop en dat merkt u pas wanneer u onverhoopt service nodig heeft.

Vrijwel alle auto’s hebben airco en dat is bij de Curaçaose temperaturen onmisbaar. Let hier dus ook op wanneer u de auto in ontvangst neemt.

Verder zijn er niet echt valkuilen waar u op moet letten: een creditcard is handig bij het huren van een auto, de minimumleeftijd is meestal 21 of 23 jaar, de maximumsnelheid is gewoon 50 en op sommige wegen 80 en ook hier geldt: laat geen waardevolle spullen achter in de auto en doe hem altijd goed op slot.

Dan heeft u nu wel voldoende informatie om uw transport op Curaçao perfect te regelen en te gaan genieten van uw onbezorgde vakantie. Wij wensen u heel veel plezier!

Gerelateerde artikelen

5 situaties waarin je het beste een nieuwe auto kunt kopen

Bedrijfsauto leasen: waar moet je op letten?

Een auto kopen in Duitsland, zo doe je dat

Auto theoriecursus volgen? Bekijk het aanbod van Gelijk Geslaagd

Waarom zelf repareren?

De premie voor de autoverzekering kan vaak veel goedkoper