2Binsite Artikel Website
Image default
Auto’s en Motoren

De premie voor de autoverzekering kan vaak veel goedkoper

Veel autobezitters laten geld liggen door niet regelmatig eens naar de autoverzekeringspolis te kijken. Door dit wel te doen en je premie te vergelijken met andere aanbieders van autoverzekeringen kun je jaarlijks tot wel honderden euro’s besparen.

Autopremies flink gestegen

De afgelopen jaren zijn de premies voor de verzekering van de auto flink gestegen. Dit komt door de toename van het aantal geclaimde schades en tevens de stijging van de kosten per schade. Dit betreft ook letselschades. Daarnaast is het sinds 2019 mogelijk dat naasten van mensen met letselschade en nabestaanden van overleden verkeersslachtoffers wettelijk smartengeld kunnen eisen. Ook deze wetswijziging zal de premies verder onder druk zetten.

Vergelijken van verzekeringen loont

Naast bovengenoemde premiestijging is er echter ook goed nieuws te melden. Er zijn de laatste tien á vijftien jaar namelijk diverse verzekeraars bijgekomen die zich profileren als prijsvechter op de verzekeringsmarkt. Dit resulteert erin dat over de hele linie de premies dan wel stijgen, maar dat de verschillen in premies bij de verschillende verzekeraars ook groter zijn geworden. Verzekeraars als InShared, Zekur, Ditzo en Allsecur hebben er met hun budgetverzekeringen voor gezorgd dat vergelijken en overstappen naar een andere autoverzekeraar je veel geld kan besparen.

Overstappen is zo geregeld

Overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij is vandaag de dag zo geregeld. Lange contracten zijn niet meer toegestaan waardoor je in de meeste gevallen geen of maximaal een maand opzegtermijn hebt. Krijg je op je huidige autopolis korting voor het aantal schadevrije jaren, ook wel no claim genoemd? Geen probleem, want een nieuwe verzekeraar neemt de schadevrije jaren gewoon over, dus de korting ontvang je ook gewoon op een andere autoverzekering.

Er zijn veel vergelijkers voor verzekeringen, één daarvan is vergelijkingssite KiesZeker. Hier kun je je kenteken en het aantal schadevrije jaren invullen om vervolgens een overzicht te krijgen van verzekeringen die voor jou voordelig zijn. Het afsluiten van een autopolis doe je vervolgens veilig en vertrouwd op de website van de verzekeringsmaatschappij zelf.