2Binsite Artikel Website
Image default
Auto’s en Motoren

De juiste camera bij het juiste voertuig

Je kunt wel stellen dat achteruitrijcameras een grote meerwaarde hebben voor iedereen zijn of haar veiligheid in het verkeer. Met zo’n camera op je auto zorg dat je veel meer zicht achter je hebt, ook veel meer zicht in je dode hoek hebt en een beter overzicht hebt bij het parkeren. Dit geldt dan vooral voor personenauto’s. Wanneer je kijkt naar grotere voertuigen is een camera eigenlijk onmisbaar te noemen om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen. Inhalen, invoegen, achteruit rijden en parkeren is niet heel makkelijk met een truck of wanneer je een caravan achter je auto hebt. Met een achteruitrijcamera worden al deze handelingen een stuk makkelijker.

 

Elk soort toepassing heeft wel zijn eigen beste achteruitrijcamera. We vertellen je hieronder graag wat meer over de verschillende toepassingen.

 

De draadloze achteruitrijcamera voor een caravan of trailer: met de draadloze camera zit je eigenlijk altijd goed. Deze zijn makkelijk te monteren en hebben een erg goed bereik. Ze zijn daarnaast ook storingsvrij waardoor je dus een gegarandeerd goed signaal hebt. Ze zijn daarom perfect om te gebruiken op caravans en trailers.

 

Wanneer je een bestelbus hebt, is er natuurlijk ook een ideale camera. Over het algemeen heb je geen achterruit waardoor je dus veel overzicht mist. Met een achteruitrijcamera zorg dat je gewoon goed achter je kunt kijken in plaats van alleen maar je zijspiegels gebruiken. Ook met een bestelbus is een camera op je voertuig dus echt een aanrader.

 

Wanneer je in een vrachtwagen of landbouwvoertuig rijdt, liggen de eisen nog een stuk hoger. Deze voertuigen voor professioneel gebruik dienen uitgerust te zijn met een camera. De meeste camera’s voldoen wel aan deze eisen. De systemen zijn op zowel 12 als 14 volt te gebruiken en de monitoren worden getest tot 10G aan vibraties. De camera’s zijn waterdicht, verwarmd en hebben een erg goed zicht in het donker.

 

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/