2Binsite Artikel Website
Image default
Auto’s en Motoren

Alles wat je moet weten bij het leasen van een Volkswagen Caddy

Leasen is te vergelijken met huren. Een leasemaatschappij gaat een overeenkomst aan met een klant en stelt deze de Caddy ter beschikking. De leasemaatschappij is in de regel verantwoordelijk voor het groot onderhoud van de auto. De wagen blijft in het bezit van de maatschappij en deze is dan ook verantwoordelijk voor de latere inruilwaarde en verkoop. Leasen kan gebeuren door een particulier, maar vaak wordt er een leaseovereenkomst opgesteld tussen een werkgever en een werknemer. Er zijn verschillende lease termijnen. Een jaar tot meerdere jaren. Hoe korter de termijn, hoe hoger het maandbedrag.

Voordelen van leasen

Het is voor veel mensen niet mogelijk om een nieuwe Volkswagen Caddy te kopen. Leasen maakt het mogelijk om wel gebruik te kunnen maken van een nieuw exemplaar. Je hoeft op deze manier niet in één keer een groot bedrag te betalen, maar hebt de zekerheid van een vast bedrag per maand, ongeacht de onderhoudskosten en eventuele reparaties. Zo kun je als particulier een Volkswagen Caddy leasen, maar een werkgever kan ook een overeenkomst aangaan met een werknemer. Afhankelijk van het contract draai je naast het maandbedrag zelf op voor de benzine- of dieselkosten, parkeerkosten, schoonmaakkosten en eventuele verkeersboetes.

Waar je op moet letten

Om een leaseovereenkomst aan te gaan moet je over een vast inkomen beschikken, want je gaat een contract aan voor meerdere jaren. Je kunt hier doorgaans moeilijk onder uitkomen. Wanneer je niet (meer) in staat bent om het maandbedrag te betalen dan wordt er een afkoopsom in rekening gebracht. Je bent tijdens de overeenkomst op geen enkel moment eigenaar van de Volkswagen Caddy. Je moet van tevoren inschatten hoeveel kilometer je zal rijden. Ga je over die kilometers heen, dan zul je per kilometer een toeslag moeten betalen die flink op kan lopen.

http://www.autoleaseneenmanszaak.nl/super-deals/volkswagen-caddy-leasen