2Binsite Artikel Website
Image default
Alarmsysteem

Kies ik een draadloze of bedrade bewakingscamera

Je zou denken dat er tegenwoordig reeds heel wat draadloze bewakingscamera’s op de markt zijn. En dat is ook zo. Maar is de keuze voor een draadloze bewakingscamera wel de juiste keuze. Dat bespreken hier verder in detail.

In eerste instantie is het belangrijk te melden dat een draadloze bewakingscamera zelden echt draadloos is. Met draadloos bedoelt men meestal dat deze camera op wifi werkt maar dat je deze bewakingscamera nog steeds van stroom moet voorzien. Wanneer je voor inbraakbeveiliging een beveiligingscamera kiest die draadloos is, dan moet je deze camera nog steeds met het stopcontact verbinden. Het nadeel hiervan is dat je makkelijk de stekker uit het stopcontact kan trekken en dat de camera dan niet meer zal functioneren. Er bestaan ook bewakingscamera’s die op batterijën en wifi werken. Maar een camera verbruikt toch net iets te veel en dan moet je zeer regelmatig de batterijën van deze bewakingscamera vervangen.

Een draadloze bewakingscamera of wifi camera in dit geval is zelden een goede camera voor buiten. Het wifi signaal dat buiten toekomt is meestal onvoldoende om hoge resolutie beelden over te sturen. Laat staan beelden van verschillende hoge resolutie camera’s. Voor buiten kies je dus best voor bedrade camerabewaking.

De verbinding van draadloze bewakingscamera’s is ook niet stabiel genoeg. Zoals het vaak met wifi gaat, kan dit signaal makkelijk verstoord worden door externe bronnen. Zo kunnen er invloeden van buiten je woning het draadloos signaal verstoren. Naar inbraakbeveiliging toe, is dit natuurlijk een groot probleem. Zo bestaan er wifi jammers. Deze blokkeren het draadloos signaal en je bewakingscamera zal bijgevolg geen beelden meer sturen naar de recorder.

Een draadloos signaal, is ook niet veilig. Dit is veel gevoeliger voor hacking van buitenaf. Daarom is het dus ook al niet aan te raden.

Kies dus altijd voor een bedrade IP camera. Een IP bewakingscamera die PoE ondersteunt is de perfecte beveilgingscamera. Dan heb je maar 1 kabel nodig. De kabel die je dan gebruikt is een netwerkkabel. Je kiest best voor een FTP cat6 kabel. Dus in principe zorg je voor een netwerkkabel van de recorder naar iedere bewakingscamera. De recorder verbind je dan best nog eens met de router. Zo is het mogelijk om je bewakingscamera beelden te bekijken via tablet, smartphone en pc. Dit overal ter wereld, als je ten minste met je pc, tablet of smartphone verbonden bent met het internet. De verbining mag via wifi, 4G of 3G tot stand komen.

https://www.stopdedief.be/draadloze-camerabewaking-5-problemen/