2Binsite Artikel Website
Image default
Alarmsysteem

5 THUISVEILIGHEIDSTIPS VOOR ONLINE SHOPPEN

5 THUISVEILIGHEIDSTIPS VOOR ONLINE SHOPPEN

E-commerce heeft winkelen sneller en handiger gemaakt. Vandaag heeft ongeveer 79% van de Amerikanen een online aankoop gedaan. Online shoppers die hun persoonlijke gegevens niet goed beveiligen, zijn echter vatbaarder geworden voor cyberaanvallen en identiteitsdiefstal. Hieronder geven wij van slotenmaker den Haag vijf tips om de veiligheid van persoonlijke en financiële informatie online en veilige aflevering van aankopen te garanderen.

Koop bij betrouwbare websites

Begrijp de potentiële risico’s van online winkelen, zoals identiteitsdiefstal of fraude, om uw gevoelige informatie goed te beveiligen.

Koop alleen op geloofwaardige websites omdat cyberaanvallers zich vaak als e-retailer voordoen om persoonlijke en financiële gegevens te verkrijgen of toegang te krijgen tot apparaten. Vermijd het slachtoffer te worden van een cyberaanval met de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Vermijd te klikken op verdachte e-mails of links. Cyberaanvallers kunnen e-mails of links gebruiken om gevoelige gegevens, zoals creditcardgegevens of burgerservicenummers, te verkrijgen via schadelijke malware.
 • Maak uzelf vertrouwd met het privacybeleid van de e-retailer. Zorg ervoor dat uw vertrouwelijke informatie niet wordt bekendgemaakt of verkocht aan een derde partij.
 • Lees recensies van klanten. Onderzoek onbekende webwinkeliers, wees op uw hoede voor bijzonder negatieve recensies en markeer suspiciously positieve beoordelingen (die onwaar of onbetrouwbaar kunnen zijn).
 • Begrijp het retourbeleid van de e-retailer. Houd rekening met de juiste terugkeerprocedures als u niet tevreden bent met een product.

Maak verbinding met een beveiligd netwerk

Een onbeveiligd netwerk kan uw persoonlijke en financiële gegevens kwetsbaar maken voor aanvallen, omdat het gemakkelijk toegankelijk is voor cybercriminelen. Houd rekening met online winkelrisico’s terwijl u onderweg bent en gebruik de volgende beveiligingstips:

 • Vermijd openbare wifi-netwerken. Cyberaanvallers kunnen gevoelige gegevens gemakkelijk onderscheppen via een onbeveiligd netwerk.
 • Maak waar mogelijk verbinding met een virtueel particulier netwerk (VPN). VPN’s coderen uw gegevens en beschermen gevoelige informatie tegen diefstal.
 • Winkelen op websites met ‘https: //’. Zoek naar sites met ‘https: //’ in het adres, wat aangeeft dat gegevens zijn gecodeerd en niet toegankelijk zijn voor cyberaanvallers.

Veilige betalingen

Het compromitteren van persoonlijke betalingsinformatie kan leiden tot identiteitsdiefstal of frauduleus gebruik. Creditcards zijn meestal de veiligste betaalmethode voor online transacties in tegenstelling tot geldautomaten of betaalkaarten, omdat online shoppers doorgaans minder aansprakelijk zijn voor verlies door ongeautoriseerd gebruik. Overweeg de volgende acties te ondernemen om online betalingen te beveiligen en financiële gegevens te beveiligen:

 

 • Controleer voortdurend creditcardafschriften op onregelmatigheden. Identificeer en reageer onmiddellijk op frauduleuze activiteiten. Neem contact op met uw bank om te zien of een automatische functie wordt aangeboden die u op de hoogte stelt van verdachte accountactiviteit.
 • Bewaar creditcardgegevens nooit op uw apparaten. Voer creditcardgegevens opnieuw in voor elke transactie om te voorkomen dat gebruikers met toegang tot uw apparaat gebruikmaken van opgeslagen informatie.
 • Geen onnodige informatie verstrekken. Vermijd aan detailhandelaren uiterst gevoelige informatie te verstrekken, zoals uw sofinummer of geboortedatum.
 • Gebruik “virtuele” creditcards. Gebruik het alternatieve kaartnummer dat door de uitgever wordt verstrekt om uw feitelijke creditcardgegevens te beschermen in geval van een schending.

Bescherm slimme apparaten

Winkelen op een mobiel apparaat voegt een laag gebruiksgemak toe aan het winkelend publiek; het kan echter de beveiligingsrisico’s aanzienlijk vergroten. Uw smart device goed beveiligen om het risico van inbreuk op persoonlijke gegevens te beperken:

 • Download en koop bij mobiele applicaties van betrouwbare retailers om beveiligde transacties te garanderen.
 • Installeer bijgewerkte beveiligingssoftware, zoals antivirus of anti-spyware, op uw apparaat zodra deze beschikbaar komt.
 • Bescherm uw telefoon met een uniek en complex wachtwoord, pincode of patroon.

Gebruik videotoezichtscamera’s

Zorg er na het online kopen voor dat uw pakket veilig bij u aankomt met bewakingscamera’s of deurbelcamera’s. Houd uw voordeur vanaf elk apparaat met internet in realtime in de gaten om:

 • Bevestig dat uw pakket op tijd aankomt.
 • Zorg dat bezorgmedewerkers zorgvuldig met artikelen omgaan.
 • Wrijf inbrekers of identificeer inbrekers die proberen je pakketten te stelen.
https://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag