2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

Zo koop je een nieuwe binnendeur

Wanneer je huis toe is aan een nieuwe binnendeur kan het lastig zijn om een juiste deur uit te zoeken. De deur moet passen bij de inrichting van je huis, de stijl moet aansluiten bij het interieur en je hebt daarnaast keuze uit een ruim aanbod aan accessoires, afmetingen en afwerkingen.

Je moet vele beslissingen nemen en voordat je opzoek gaat naar bijvoorbeeld Thys deuren, of binnendeuren van gelijk welke andere leverancier, is het belangrijk om goed te begrijpen wat bijvoorbeeld de verschillende afmetingen en afwerkingen inhouden en welke accessoires en uitvoeringen beschikbaar zijn.

Welke deur sluit aan bij uw wensen

Binnendeuren zijn verkrijgbaar in diverse stijlen, zoals bijvoorbeeld landelijk, klassiek of modern. Bij elke stijl passen weer andere accessoires en materialen, het deurbeslag en de scharnieren zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in verschillende uitstralingen. Het is daarnaast belangrijk om te beslissen of je kiest voor een deur voorzien van glas of dat je kiest voor een paneeldeur.

Indien er gekozen wordt voor glazen binnendeuren of houten binnendeuren met glas zijn er verschillende glasopties waar je uit kan kiezen, zoals blank glas, ondoorzichtig glas of glas-in-lood. Door de vele mogelijkheden is het altijd mogelijk om een deur te kiezen die overeenkomt met je wensen.

Het kiezen van een binnendeur

Wanneer het duidelijk is naar wat voor deur je op zoek bent is het belangrijk om je te verdiepen in de maten en uitvoeringen. De meeste binnendeuren hebben een standaardmaat waardoor je gemakkelijk een nieuwe deur uit kan zoeken, er bestaat dan namelijk geen risico dat de deur niet zou passen. Het is daarnaast belangrijk om rekening te houden dat binnendeuren verkrijgbaar zijn in twee soorten: opdek deuren en stompe deuren.

Ook moet je rekening houden met de draairichting van de deur. Voor advies kan je natuurlijk altijd terecht in winkels en showrooms, waar het tevens ook mogelijk is om de deuren te bekijken alvorens en keuze te maken. Aangezien het assortiment zeer ruim is kan dit zeker uitkomst bieden.

 

http://www.deurenshop.com