2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

Sporthorloge met hartslagmeter voor alle sportliefhebbers

SPORTHORLOGES

Het is vandaag de dag bijna onmogelijk om naar buiten te gaan zonder een aantal mensen tegen te komen die een activity tracker of een sporthorloge met hartslagmeter dragen.

Gedurende het laatste decennium hebben deze draagbare apparaten een lange weg afgelegd – zowel qua nauwkeurigheid als qua beschikbare functies. Ze zijn er ook iets beter uit gaan zien, met bijvoorbeeld een slimmer profiel en een breed assortiment of accessoires die passen bij jouw persoonlijke stijl.

Het beste deel van een sporthorloge met een hartslagmeter is echter de functionaliteit voor zelfs de “niet-atleten” onder ons. Het is de perfecte toegangspoort tot een meetbare actieve levensstijl en het is gemakkelijk om doelen te stellen en de voortgang over een bepaalde periode of tijd te bekijken.

Maar laten we zeggen dat terwijl u kunt genieten van functies zoals het bijhouden van slaappatronen en het dagelijkse aantal stappen, u ook op zoek bent naar prestatiegerichte functies? Hoe kan het opnemen van hartslaggegevens de manier veranderen waarop u “fitness” benadert?

               “Hoewel een eenvoudig sporthorloge met hartslagmeter geweldig is, kan de toegevoegde waarde van het controleren van uw hartslag uw conditie naar een geheel nieuw niveau brengen.”

 

HOE WERKT EEN SPORTHORLOGE MET HARTSLAGMETER NOU EIGENLIJK?

De eerste zogenaamde activity trackers waren simpele pedometers die op de heup werden gedragen. Deze telden de stappen door het meten van neerwaartse bewegingen.

Sindsdien is deze technologie flink verbeterd en moderne activiteit volgers maken nu gebruik van verschillende versnellingssensoren, met de mogelijkheid om meer bewegingen van het gehele lichaam vast te leggen. Daarnaast kan de moderne sporthorloge de activiteit op basis van gegevens van de bewegingssensoren calorieën, stappen en de hartslag tonen.

HOE WERKT HET MONITOREN VAN HET HART?

In wezen worden hartslaggegevens gepresenteerd als een getal in slagen per minuut. De meting is gebaseerd op ECG (elektrocardiogram) detectie of optische puls-looptijd.

WANNEER IS EEN ACTIVITY TRACKER HET BESTE TE GEBRUIKEN?

Een activity tracker of een sporthorloge met hartslagmeter is perfect voor dagelijks gebruik. Zowel als u actief bent of aan het rusten bent. Hiermee kunt u een laxe leefstijl detecteren en bestrijden. U kunt doelen instellen, zoals bijvoorbeeld de dagelijkse stappentelling of verbrande calorieën, en het is handig voor iedereen die geïnteresseerd is in gezondheid gerelateerde fysieke activiteiten.

“Als u serieuzer wilt trainen, is een sporthorloge met een ingebouwde optische hartslagmodule een waardevol hulpmiddel”.

Als u serieuzer wilt trainen, is een sporthorloge met hartslagmeter een waardevol hulpmiddel. In feite zal het monitoren van uw hartslag in kaart brengen hoe intens uw workout is, en kan het helpen uw trainingsinspanningen en conditie te optimaliseren.

WAAROM MOET U UW HARTSLAG CONTROLEREN?

Hartslaggegevens zijn belangrijk voor een atleet die op zoek is naar een training van goede kwaliteit en het is belangrijk om uw hartslag te meten tijdens het rusten, tijdens de workout en bij herstel om training en rust in balans te houden en het maximale uit uw inspanningen te halen.

Op hartslag gebaseerde trainingsprogramma’s kunnen uw conditie verbeteren in combinatie met de frequentie en de duur van de training, en u zult een verschil zien in rust- en herstelhartslag naarmate uw fysieke conditie en gezondheid vordert.

Een hartslagmeter kan ook als hulpmiddel voor de gezondheid werken. U kunt het gebruiken om te zien hoe uw lichaam reageert op stressvolle situaties, en voor hartpatiënten is het monitoren van het hart noodzakelijk om de intensiteit van een training veilig te kunnen houden.

 

Doordat u beter in staat bent om uw conditie en hartslag te monitoren, zult u ook beter en intensiever gaan trainen. De voordelen van een intensief en krachtig trainen zijn enorm belangrijk voor uw gezondheid.

  • Meer calorieën verbranden: tijdens hoge intensiteitsoefeningen verbrandt u meer calorieën in een kortere tijd dan tijdens oefeningen met lage of matige intensiteit.
  • Verbetering van de “aërobe capaciteit”: uw aerobe capaciteit is het vermogen van uw lichaam om zuurstof op te nemen en deze efficiënt naar uw werkende spieren te transporteren.
  • Kortere duur: we ervaren niet alleen de hierboven genoemde positieve veranderingen wanneer we een intensieve training uitvoeren, maar we kunnen deze veranderingen in een steeds kortere tijd realiseren.

 

OVERWEEG EEN SPORTHORLOGE MET HARTSLAGMETER

Naast de bovengenoemde gezondheidsvoordelen kan een activity tracker u ook motiveren om echt te beginnen met het sporten. De eerste stap is erg belangrijk.

Een routine/ gewoonte krijgen

Een andere manier waarop fitness-trackers niet alleen je oefening, maar ook je algemene leven kunnen verbeteren, is het vermogen dat ze hebben om je te helpen met dingen zoals slapen.

Slaap, dieet en lichaamsbeweging zijn allemaal bevorderlijk voor een gezonde, gelukkige levensstijl. Als u ze allemaal kunt volgen, kan dit enorme voordelen bieden in termen van het vaststellen van een routine waarvan u geniet en die uw gezondheid verbetert.

Motivatie

Je zult nooit iets bereiken, ongeacht hoe gemakkelijk of moeilijk het is zonder dat ene.. motivatie! Het is belangrijk om motivatie in stand te houden, en daarom is er een fitness-tracker, waarmee je dergelijke gewoonten kunt volgen, analyseren en corrigeren of aanpassen om aan je lange termijn fitnessdoelen te voldoen.

Gezondheid

Naarmate we vooruitgaan en de technologie nog beter wordt, beginnen zelfs artsen te melden dat patiënten fitness-tracker gegevens willen opnemen in hun gezondheidsbeoordelingen.

Veel wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat een simpele tracking van wat we doen onze algehele gezondheid kan verbeteren.

Daarnaast is het echter ook belangrijk dat het tracken van uw gezondheid geen obsessie wordt, wat weer ongezond is. Een sporthorloge met hartslagmeter kan zelf zorgen voor het grootste deel van die gezondheidsobsessie, dus dan hoef je dat niet zelf te doen.

https://tienovertien.nl/blogs/sporthorloges/sporthorloge-met-hartslagmeter