2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

Koopgids: Hoe kies je een draadloze router? Een aantal handige tips op rij

Een draadloze router is een apparaat dat wordt aangesloten op uw modem thuis of op kantoor, zodat u meerdere apparaten, meestal bedraad en draadloos, tegelijk kunt aansluiten op uw internetverbinding. Naast de basisvoorziening van draadloos internet in uw huis of kantoor, zijn er veel extra functies die moeten worden overwogen bij de aanschaf van een nieuwe draadloze router. Hieronder vindt u de meest voorkomende kenmerken van draadloze routers, en lees verder voor een gedetailleerde uitleg van wat deze kenmerken zijn, en hoe ze voor u van voordeel kunnen zijn als netwerk en internet apparaten bij iiav.nl

Bereik

Het bereik van een draadloze router is een meting van hoe ver (meestal in voet) het signaal van de router kan reizen. Deze meting wordt meestal in een laboratoriumomgeving uitgevoerd, zodat u meestal een iets kleiner bereik kunt verwachten wanneer u er thuis of op kantoor een instelt. Veel verschillende dingen beïnvloeden het bereik van uw router, van de fysieke plaatsing bij een muur of raam, tot interferentie van andere apparaten zoals draadloze telefoons of babyfoons.

  • De meeste goede draadloze routers zijn in staat uw signaal uit te zenden tot een bereik van ongeveer 150 voet binnenshuis, uitgaande van typische huishoudelijke omstandigheden.
  • Bepaalde draadloze routers, zoals de D-Link DIR-655, kunnen een signaalbereik tot 30 meter binnenshuis bereiken, ook in de veronderstelling dat de omstandigheden perfect zijn. Het bereik wordt ook beïnvloed door het type antenne dat de router gebruikt om het draadloze signaal uit te zenden. Voor meer informatie over de invloed van het antenneontwerp op het draadloze signaal, zie het gedeelte over de beste access point controllers in 2022.

Enkele band of dubbele band router

Wanneer u op zoek bent naar een draadloze router, zult u twee verschillende types tegenkomen – enkelbands en dualbands. De ‘band’ is de draadloze frequentie waarop je draadloze router zijn signaal uitzendt, en zal ofwel 2,4 of 5GHz (Gigahertz) zijn. Zoals je misschien al geraden hebt, zenden dualband routers je draadloze signaal uit op zowel de 2,4 GHz als de 5 GHz band, waardoor je een robuuster en kwalitatief beter signaal krijgt.

Hoewel je met een dualbandrouter meer opties hebt voor het leveren van een draadloos signaal in je huis of kantoor, heeft de 5GHz-signaalfrequentie een aantal nadelen. Ten eerste laat de 5GHz-frequentie uw draadloze internetsignaal niet zo ver reizen als een signaal van de 2,4GHz-frequentie. Aangezien de meeste huishoudtoestellen niet binnen het 5GHz frequentiebereik werken, zal je minder interferentie ondervinden, wat leuk is, maar je zal niet in staat zijn om van veraf voordeel te halen uit dat signaal. Het andere nadeel is dat niet alle draadloze apparaten in staat zijn om een 5GHz draadloos signaal te ontvangen, dus niet elk apparaat dat je bezit kan profiteren van de extra frequentie.

Als je veel andere draadloze apparaten in huis hebt, of in een druk gebied woont, wil je een draadloze router met dubbele band kiezen.

De extra signaalkwaliteit helpt om uw draadloze internetsignaal bij uw laptop of telefoon af te leveren zonder dat het wordt verstoord door de rest van de signalen die door de ether gaan. Een router met dualband-technologie wordt aanbevolen – hoewel niet elk apparaat kan profiteren van de 5 GHz-band, betekent het hebben van beide banden dat u in staat zult zijn een draadloos signaal te leveren, ongeacht wat er met uw router wordt verbonden door bijvoorbeeld te genieten van een wifi repeater aanbieding via het internet.

https://www.iiav.nl/

Gerelateerde artikelen

Wat zijn extra mogelijkheden bij het aansluiten van een hosting?

LED buitenverlichting

Je woning verkopen in Eindhoven

Gemakkelijke manieren om uw vakantiewoning te beveiligen

Utrecht: wasmachine reparatie

Beter slapen – tips van slaapexperts