2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

Goud verkopen; een prima idee!

Steeds meer mensen verkopen hun goud en zetten het om in geld om andere leuke dingen mee te doen. Een prima idee, want goud heeft een behoorlijke waarde. Bovendien krijg je vaak direct geld voor je goud. De goudprijs is de laatste flink gestegen en daarom is het juist nu wel een goed moment om je goud te verkopen.

Goud verkopen in Nederland

Goud verkopen in Nederland is iets dat op grote schaal gebeurt. Steeds meer mensen besluiten de sieraden die al jarenlang ergens verstopt in de la liggen om te zetten in geld. Goud en zilver verkopen betekent bovendien dat je in ons land snel over contant geld beschikt en ook dat kan in bepaalde gevallen erg gemakkelijk zijn. Goud verkopen in Nederland en je zult versteld staan van de prijzen die betaald worden voor het edelmetaal. Bovendien is goud verkopen in Nederland allesbehalve moeilijk. Je plant een afspraak met een erkende taxateur in of je stap gewoon binnen bij de specialist in goud. In beide gevallen volgt een taxatie, waar je uiteraard zelf bij aanwezig bent. De waarde wordt bepaald en als je wilt krijg je direct contant uitbetaald. Kind kan dus de was doen.

Waarde van goud

Als je besluit goud te verkopen, dan is de waarde van goud natuurlijk erg belangrijk. Goud verkopen gebeurt zelden voor dezelfde goudprijs. De goudprijzen namelijk, worden zo ongeveer elke vijf minuten aangepast. Erkende taxateurs melden op hun website steeds de actuele prijzen per gram. De prijs die je daar ziet is ook het bedrag dat je per gram krijgt. Er gaan dus geen kosten meer af. Uiteraard kies je voor die inkoper die de beste prijs biedt en de minste kosten rekent. De waarde valt in vrijwel alle gevallen erg mee. Dat had je niet verwacht toen je met de oude sieraden naar de taxateur ging. Door goud verkopen kun je andere leuke dingen met het geld doen.

Hoe verkoop ik mijn goud?

Ga in eerste instantie kijken of je bijvoorbeeld sieraden van goud in huis hebt. Heb jij je goud verzameld, dan kun je via de website een afspraak bij de taxateur/inkoper maken. Je kunt echter vaak ook gewoon binnenstappen bij de goudspecialist. Er wordt vervolgens een taxatie uitgevoerd. Het goud wordt getoetst, gewogen en op de juiste waarde geschat. Vervolgens kun je kiezen; wil je dat het geld overgemaakt wordt of heb je liever cash? Want beide opties zijn mogelijk.

Natuurlijk wil je een eerlijke prijs voor het goud. Zorg daarom altijd dat de inkoper is aangesloten bij verschillende partijen en ook deze certificaten heeft. Bij GoudInkoopUtrecht.nl is het zeker dat zij certificaten hebben.

https://www.goudinkooputrecht.nl