2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

3 tips om effectief te vergaderen

Veel werknemers vinden vergaderingen tijdverspilling. Er komt te weinig bruikbare informatie uit de vergaderingen en nemen veel kostbare tijd in beslag. Toch zijn vergaderingen nodig om de interne samenwerkingen goed te laten verlopen. In dit artikel beschrijf ik drie tips hoe jij toch effectief kan vergaderen.

Tip 1 – Vergader alleen als het echt nodig is

Een vergadering die routinematig wordt gepland zijn overbodig. Vergader alleen wanneer jij denkt dat het echt nodig is. Zo verspil je minder tijd en kunnen de belangrijke zaken worden afgehandeld. Bespreek belangrijke aspecten die niet via de telefoon of mail kunnen worden besproken.

Tip 2 – Bereid de agenda goed voor

Zorg van tevoren voor een duidelijke en goede agenda. Tijdens het vergaderproces is dit een essentieel onderdeel. Een agenda geeft een duidelijke structuur waar alle deelnemers op terug kunnen vallen. Zorg ervoor dat alle deelenemers deze agenda ook ruim van tevoren ontvangen zodat zij zich hierop kunnen voorbereiden. Zorg ook voor een goede opvolging en toekomstplanning aan het eind van de vergadering. Wanneer er niks wordt gedaan met de resultaten van de vergadering is heel de vergadering eigenlijk overbodig geweest.

Tip 3 – Zorg voor een goede locatie

De plek van de vergadering heeft enorm veel invloed op het verloop van de vergadering. Zijn er voldoende faciliteiten? Is er genoeg ruimte voor alle deelnemers? Naast vergaderen op kantoor kan je ook vergaderen op een externe locatie. Vergaderen op een andere locatie zorgt ervoor dat mensen out-of-the-box gaan denken en komen tot effectievere oplossingen. Vergaderen in Utrecht kan bijvoorbeeld bij YouMeet. Zij bieden verschillende vergaderruimtes aan.

Wil jij effectief vergaderen? Neem een kijkje bij YouMeet. Zij bieden locaties aan waar je onder begeleiding van professionals kunt vergaderen om het meeste uit jouw vergadering te halen. Twijfel niet en maak het vergaderen effectief.