2Binsite Artikel Website
Image default
Zorg

Topzorg in de eigen regio

Salland zorgverzekeringen is er speciaal voor de inwoners van Gelderland en Overijssel. U kunt er een basisverzekering én een aanvullende tandartsverzekering op maat afsluiten en deskundig zorgadvies inwinnen. Onder laatstgenoemde verstaan we het volgende:

  • een zorgverlener zoeken;
  • zorgbemiddeling regelen;
  • ZorgGids Bianca raadplegen;
  • nalezen van de kwaliteitsnormen voor ziekenhuizen;
  • service op het gebied van kraamzorg;
  • Zorgkaart Nederland bekijken.

Zorgkaart Nederland

Zorgkaart Nederland is een initiatief van koepelorganisatie Patiënten federatie Nederland. Het is een onafhankelijke ervaringssite. De kaart geeft patiënten in Nederland de mogelijkheid om hun stem te laten horen én invloed uit te oefenen. Er zijn al ruim 984.000 waarderingen op de site achtergelaten. Het doel van Zorgkaart Nederland is hulp te bieden bij de keuze van een zorgverlener en uiteindelijk de zorg naar een hoger niveau brengen.

U kunt er zoeken op aandoening, maar ook op zorgaanbieder, persoon, plaats en postcode. Het up-to-date houden van de kaart kost tijd en geld. De financiering komt onder andere van een subsidie namens het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Aanvullende inkomstenbronnen zijn onder meer de verkoop van pakketten aan zorginstellingen en contracten met zorgverzekeraars.

ZorgGids Bianca

We staan ook even stil bij ZorgGids Bianca, hét aanspreekpunt voor verzekerden bij Salland. Bianca kent de wetten en regels van de gezondheidszorg op haar duimpje. Ze weet welke instanties er zijn en wie wat doet. Ze kan u vertellen hoe het zit met vergoedingen van de aanvullende en de basisverzekering. Ze beschikt over een uitgebreid netwerk.

Vaak komt het bij passende zorg aan op de juiste combinatie. Denkt u aan een patiënt die ziek thuis komt te zitten. De ondersteuning en de adviezen van de (huis)arts zijn uitermate belangrijk. Tegelijkertijd kan hij of zij ook veel hebben aan het sociaal wijkteam, een vrijwilligersorganisatie en de gemeente. Op de website van Salland staat een aantal filmpjes met Bianca. Die gaan over zaken als:

  • hulp bij ziekenhuisopname;
  • wachtlijstbemiddeling;
  • slechte diagnose;
  • hulp bij passende zorg.

Wilt u hulp van Bianca? Op de Salland website staan alle contactgegevens op een rij.

https://www.salland.nl/

Gerelateerde artikelen

Wat houdt fysiotherapie eigenlijk in en wat heb je er allemaal aan?

Last van een hamerteen?

Tandartsenpraktijk in Nijmegen

NIEUW: Scootmobiel opvouwbaar en draagbaar!

Een prachtige glimlach

De coronatest Almere voor jouw veiligheid