2Binsite Artikel Website
Image default
Zorg

Last van een hamerteen?

Last van een kromme teen?

Dan heb je mogelijk last van een hamerteen. Een hamerteen is relatief onschuldig en is vooral erg oncomfortabel om mee te leven. Zo ervaren mensen die hiervan last hadden veel pijn met dagelijkse activiteiten zoals wandelen of een trap op lopen. Het maakt het dragen van hakken voor vrouwelijke individuen een nare aangelegenheid.

Wat veel mensen afvragen is waar de oorzaak precies ligt bij een hamerteen. Over het algemeen kan er niet direct één duidelijke oorzaak genoemd worden voor de medische aandoening. Vele factoren spelen een belangrijke rol zoals de leeftijd, het geslacht, of diegene last heeft van medische problemen zoals reuma of spierziektes. Een hele actieve onderneming zoals een lange wandeling zoals de Nijmeegse vierdaagse kan ervoor zorgen dat door de druk en intensiteit, de teen een verkeerde houding gaat aannemen.

De houding kan het best omschreven worden als een ondersteboven v-vorm. Een diagnose is meestal al niet nodig omdat het blote oog al volstaat als enig instrument. Een goede vervolgstap is om een afspraak te maken bij een huisarts. De huisarts zal vervolgens verschillende behandelmethodes met u doornemen. Er zijn twee methodieken die gekozen kunnen worden voor de behandeling van een hamerteen.

Speciale voetzool

Het doel van een speciaal voetzooltje is ervoor te zorgen dat de teen zich meer gaat ontspannen wat zich moet resulteren in een gezonde houding. De duur van deze behandeling loopt uiteen van 4 tot 12 weken. Het ligt er ook maar net aan hoe ernstig de verbuiging is en aan andere externe factoren.

Lichte ingreep

Wanneer de houding van de teen als ernstig bestempeld kan worden, dan wordt er doorgaans gekozen voor een lichte medische ingreep. Hier kiest men ook voor als de voetzool niet het gewenste effect geeft. Bij de lichte ingreep wordt er een kleine snee gemaakt tussen twee tenen. Hierna worden de pezen bekeken of deze nog goed zijn. Hierna wordt de teen gebroken om spanning uit het gewricht te halen. Men houd een heel klein litteken over van de ingreep. De herstelperiode bedraagt ongeveer vier tot 6 weken. In deze periode is rust een absolute vereiste. Na de behandeling zal men ook een drukverband krijgen om de teen in een goede positie te drukken en te behouden.

De eerste stap naar een succesvolle behandeling is een gesprek aangaan met uw huisarts. Ga zelf geen diagnose stellen en neem bij twijfel altijd contact op met een andere arts voor een tweede herinneringen.

http://www.hamerteen.info