2Binsite Artikel Website
Image default
Zakelijke dienstverlening

Incassobureau Veenendaal zoeken

Van de week moest ik een goed incassobureau in Veenendaal zoeken op internet voor mijn baas. Wij hebben problemen met klanten die weigeren te betalen en moeten helaas een incasso bureau daarvoor in schakelen. Een incasso bureau brengt voordelen en nadelen met zich mee en je moet goed lezen en kiezen voordat je een incasso medewerker inschakelt om je geld te verzamelen. Daarom ben ik dus gaan lezen op internet wat een incasso medewerker kan doen voor ons, en wat eigenlijk een incassobureau inhoudt. In deze blog leg ik uit waar wij op moesten letten met het kiezen van een bureau en misschien kunnen jullie die tips ook gebruiken.

Tips bij het kiezen

Hierbij heb ik paar tips bij het kiezen van een incassobureau. Een incassobureau gaat namens jouw bedrijf achter debiteuren om jouw geld te inzamelen, waar jij recht op hebt. Daarom wil jij natuurlijk als bedrijf het beste incasso vinden die dat werk ook echt kan doen. Een incasso brengt verschillende voor- en nadelen met zich mee. Onder anderen kan dat traject jouw relatie beïnvloeden met jouw klant, of zelf verbroken. Maar het helpt ook. Klanten gaan dan sneller de openstaande rekeningen betalen, omdat een incasso medewerker voor een schrikeffect zorgt bij debiteuren.

Wat kost een incassobureau in Veenendaal?

Maar, wat kost een incassobureau in Veenendaal en omstreken eigenlijk? Voor dat je aan iets mee gaat doen, zoals incasso inschakelen moet je natuurlijk weten hoeveel je dat gaat kosten. Deze kosten variëren en bestaan uit verschillende kostenposten. Het hangt natuurlijk af van de hoogte van de openstaande facturen en de hoeveelheid incasso-opdrachten. De gemiddelde incassokosten is tussen de 13 en 20 % van het bedrag. Je moet altijd een dossier aanmaken als je een incasso nodig hebt. Sommige vragen geld daarvoor en dat is tussen de 25-40 euro. Verder komen er ook kosten als je een deurwaarder nodig hebt en dat kan tussen de 200 en 500 euro zijn.