2Binsite Artikel Website
Image default
Zakelijke dienstverlening

Gaat u een onderneming starten?

Staat u op het punt een eigen onderneming te starten? Of heeft u al een onderneming? Dan doet u er verstandig aan om een goede boekhouder in de armen te nemen. Een goede boekhouder kan u enorm veel geld besparen! Boekhouders hanteren vaak hoge uurtarieven, maar zijn vrijwel noodzakelijk voor uw bedrijfsvoering. Bedrijven in Nederland zijn verplicht om hun administratie zorgvuldig bij te houden.

Wat doet een boekhouder?

Een boekhouder is bekend met de actuele wet- en regelgeving met betrekking tot belastingen en administratie. Een boekhouder is dan ook verplicht om elk jaar een cursus te volgen en deze met succes af te ronden om ervan verzekerd te zijn dat zij nog up to date zijn van de meest actuele wet- en regelgeving. Door hiervan op de hoogte te zijn kunnen zij u passend advies geven waardoor u veel geld kunt besparen. Tevens geeft een goede boekhouder inzicht in de financiële gezondheid van uw organisatie.

Waar u op moet letten als u met een boekhouder in zee gaat

Als u besluit met een boekhouder of boekhoudkantoor in zee te gaan is het belangrijk om naar de achtergrond van de boekhouder te kijken. U wilt namelijk niet iemand die zonder ervaring met uw cijfers aan de slag gaat. Vraag dus daarom altijd welke studie hij of zij gedaan heeft. Daarnaast is het ook belangrijk om na te gaan of de boekhouder ervaring heeft met boekhouding zzp of meer ervaring met boekhouding voor grote bedrijven. Er zijn boekhouders die zich specialiseren in een bepaalde branche. Als u kiest voor een boekhouder met een specialisatie bent u ervan verzekerd dat hij of zij het meeste uit de fiscale voordelen haalt, en dat is natuurlijk erg fijn!

Een boekhouder is duur! Kan ik dit zelf?

Het is natuurlijk mogelijk om uw boekhouding zelf te doen. Maar dit is voor veel mensen zeker af te raden. Als u namelijk besluit om het te doen kunt u snel fouten maken. Een goed voorbeeld van een cruciale fout is een fout in de jaarrekening die naar de belastingdienst toe gestuurd wordt. Als u een foutieve jaarrekening toe stuurt heeft u kans dat u een fikse boete ontvangt. Ons advies is dan ook om in zee te gaan met een boekhouder die er echt verstand van heeft. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat er geen fouten in uw financiële administratie zitten en u het hoogst mogelijke rendement behaald. U wilt natuurlijk zo min mogelijk aan de belasting betalen. Benieuwd wat een boekhouder voor uw bedrijf kan betekenen? Vaak zijn de eerste gesprekken bij een boekhoudkantoor gratis. Hierdoor kunt u goed in kaart brengen wat uw verwachtingen zijn en hoe de boekhouder u hierbij kan helpen.