2Binsite Artikel Website
Image default
Zakelijk

Wat is een klantportaal en waarom is het belangrijk?

Vandaag de dag kunnen we niet meer om een online klantportaal heen. Deze digitale omgeving is essentieel voor interactie tussen klanten en bedrijven, maar wat is een klantportaal nu eigenlijk en waarom is het nu zo belangrijk? In dit artikel vertellen wij je alles wat je moet en wilt weten over klantportalen. Wat zijn klantportalen? Wat zijn de voordelen? Waarom is het belangrijk? Welke soorten bestaan er ? en welke kenmerken kent een succesvol klantportaal? In deze blog geven wij je antwoord op al deze vragen!

Wat is een klantportaal?

Dus, wat is een klantportaal nu eigenlijk precies? Een klantportaal kun je zien als een digitale omgeving. In deze omgeving is er communicatie en interactie mogelijk tussen bedrijven en zijn of haar klanten. De digitale omgeving is afgesloten en dus alleen klanten hebben toegang. Een klantportaal is niet bedoelt voor marketing, maar meer voor service en sales.

Welke soorten klantportalen bestaan er?

Er bestaan verschillende soorten klantportalen. Over het algemeen kennen we drie soorten klantportalen. Wij vertellen je meer over deze drie soorten klantportalen. De eerste is een Business to Consumer klantportaal. Deze omgevingen zijn al aardig bekend en vrijwel iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad. Denk bijvoorbeeld aan een Bol.com waar je je gegevens, bestellingen etc. kunt inzien. Daarnaast heb je ook Business to Business klantportalen. Deze portalen zie je ook steeds vaker. . In een beveiligde digitale omgeving kunnen klanten hun contracten, openstaande facturen en status van bestellingen of dienstverlening inzien

Kenmerken van succesvolle klantportalen

Wanneer je een klantportaal aanmaakt betekent dit niet meteen dat deze ook succesvol is. Wij vertellen je wat de kenmerken zijn van een goed klantportaal die succes oplevert. Om te beginnen met dat gebruikers centraal zijn. Daarnaast dient een klantportaal persoonlijk te zijn en een mooi design te hebben. Een succesvol klantportaal laat deze datastromen naadloos op elkaar aansluiten in één geïntegreerd systeem. Bij Embrace kun je terecht voor succesvolle online klantportalen.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Future-proof met een sales training

Waar je op moet letten bij het inkopen van metalen producten

Goedkoop auto leasen zakelijk

Deze promotieartikelen zijn geschikt voor je nieuwe onderneming

De ervaring creëren die jouw klant verwacht door een conversiegerichte website