2Binsite Artikel Website
Image default
Zakelijk

Waar let je op bij het laten leggen van een gietvloer?

Waar let je op bij het leggen van een gietvloer?

De zomer komt eraan en veel mensen hebben hun vakantiegeld ontvangen. Dit is vaak een moment dat mensen een afweging maken: gaan we voor een éenmalig pleziertje (vakantie) of gaan we voor het langdurige plezier (de nieuwe vloer). Afgelopen jaren hebben mensen ervaren dat we in sommige periodes in ons leven veel thuis moeten zitten, verplicht of door ziekte. Het is daarom fijn om een inrichting in je huis te hebben waar je gelukkig mee bent.

Vaak ligt er al een vloer in je huis als je er gaat wonen tenzij je een nieuwbouwhuis laat bouwen. Als de vloer in je reeds bestaande huis niet naar wens is dan ga je er al snel over nadenken om een nieuwe vloer te leggen. Heb je er al over nagedacht wat voor vloer je zou willen? Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om een houten vloer of een gietvloer te nemen. Dit zijn allebei robuuste vloeren die gecombineerd kunnen worden met veel inrichtingsstijlen.

Gietvloer tips

In dit artikel kijken we naar de belangrijkste zaken als je een gietvloer wilt laten leggen. Waar moet je allemaal op letten?

  1. Welke kleur/motief wil je voor je vloer? Belangrijk om te weten is dat smaak verandert door de jaren heen. Er zijn genoeg mensen die een rode gietvloer hebben genomen met glitters erin om vervolgens na 2 jaar deze weer laten vervangen door een nieuwe vloer. Omdat een gietvloer een investering is van rond de 10.000 – 15.000 euro, is dit natuurlijk zonde van het geld. Wij adviseren dan ook altijd een neutrale vloer te kiezen waarmee je verschillende ontwerpstijlen kan combineren. Zo is grijs een veel gekozen kleur omdat je hier met meubels/verfkleur veel kan combineren.
  2. Door welke partij laat je de vloer leggen? Er zijn momenteel lange wachtrijen bij bouwbedrijven waardoor het soms lang kan duren voordat je je vloer kan laten leggen. Wij raden aan om toch te wachten tot je aan de beurt bent bij een gerenommeerd bedrijf. Kies je namelijk voor een klein bedrijf dat gevestigd zit in Duitsland/Polen dan kan het voorkomen dat je onenigheid hebt over het resultaat (als er bijvoorbeeld scheuren in de vloer komen). Deze kleine partijen verdwijnen vaak bij klachten waardoor je zelf met de gebakken peren zit.
  3. Wat is je budget? Gietvloeren zijn er in alle kleuren en maten waardoor het lastig is om een keuze te maken. Je hebt verschillende soorten materialen waarbij de een duurder is dan de ander. Het is makkelijk om snel over je budget te gaan als je bij een gietvloer specialist zit.