2Binsite Artikel Website
Image default
Zakelijk

Tips om thuiswerkend de coronacrisis doorstaan

De coronacrisis heeft invloed op ons allemaal. Zelfs als je er ogenschijnlijk weinig last van hebt heeft het toch invloed op je dagelijks leven. Thuiswerken is de nieuwe norm geworden en dat zal de komende tijd nog wel zo blijven. Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips mee om de thuiswerk situatie tijdens deze rare tijden zo goed als mogelijk te doorstaan. 

Zorg voor een goede werkplek waar je een productieve dag kan draaien

Thuiswerken leek voor velen een leuke ontwikkeling maar na een aantal weken aan de keukentafel gewerkt te hebben zien we steeds meer het nut in van een goede werkplek. Aan de keukentafel werken is niet erg ergonomisch wat er voor zorgt dat je lichamelijke klachten zoals krampen en pijnen kan ontwikkelen. Daarom is het belangrijk om ook als je thuis werkt een goede werkplek te maken. De basis voor een productieve werkplek zijn een ergonomische bureaustoel en een goed bureau. Ergonomische werkplekken betalen zichzelf al snel terug. Je werkt namelijk een stuk productiever als je in de juiste houding zit. Door de juiste houding aan te nemen geniet je van een betere doorbloeding en voorkom je allerlei vervelende klachten zoals pijnen. 

Verlicht jezelf met genoeg daglicht voor een beter humeur

Voldoende daglicht is essentieel voor een productieve dag. Bovendien zorgt voldoende natuurlijk licht voor een betere gemoedstoestand. Zonder natuurlijk daglicht maak je geen vitamine D aan. Een tekort aan vitamine D kan zorgen voor allerlei klachten variërend van een slecht humeur, een sombere gemoedstoestand en zelfs depressie. Zorg er daarom voor dat je thuis dichtbij een raam kan werken zodat je voldoende daglicht te zien krijgt. Vooral in de donkere maanden zit je al snel weken achter elkaar binnen. Combineer dat met een tekort aan daglicht en je loopt al snel tegen klachten aan. Voorkomen is beter dan genezen. 

Heb je een kamer over? Gebruik deze dan als kantoor

Als je een lege kamer overhebt in je woning kan je deze goed inrichten als kantoor. Het grote voordeel van een afgesloten ruimte is dat je werk en privé beter kan scheiden. Door je werkdag te beginnen achter een gesloten deur is het privé deel van je leven even afgesloten en kan je je volledig concentreren op de werkzaamheden van die dag. Niet alleen tijdens je werkdag heb je profijt van een afgesloten ruimte. Ook na het afronden van je werkzaamheden doe je de deur weer achter je dicht, deze keer om je privé leven weer op te pakken. Zo kan je na een productieve dag werken weer prettig ontspannen op de bank. 

Wandel en ren even een rondje om

Ben je nog geen wandelaar of hardloper? Begin dan eens met een rondje om het blok. Bijvoorbeeld voordat je aan je werk begint om een frisse start van de dag te hebben of juist na je werk om de werkgedachte even af te sluiten voordat je aan het eten begint. 

Conclusie: Zorg dat je thuiswerkplek ook echt een werkplek is

Door je thuiswerkplek ook echt te behandelen als een werkplek kan je de scheiding tussen werk en privé beter maken. Hierdoor zal je mentaal beter in je vel zitten en productievere dagen kunnen draaien.