2Binsite Artikel Website
Image default
Zakelijk

5 manieren om je online vindbaarheid te verbeteren

Heb jij je eigen bedrijf en wil je meer klanten aantrekken? Dan is het belangrijk dat nieuwe klanten je bedrijf ook daadwerkelijk kunnen vinden. Het is daarom belangrijk om online goed vindbaar te zijn. De vindbaarheid van je website kan op verschillende manieren worden vergroot. In dit artikel lees je hier meer over.

 

Wat weet jij van linkbuilding

Een manier op de vindbaarheid van je bedrijf te vergroten is door linkbuilding. Dit heeft te maken met het aantal links naar jouw website die op andere websites staan. Woon jij bijvoorbeeld in Deventer? Dan is Deventer linkbuilding een goede manier om je vindbaarheid te vergroten. Zorg dat je connecties maakt en dat andere bedrijven op hun websites naar jou doorlinken. Hierdoor zal Google je beter vindbaar maken.

 

Het verbeteren van de SEO kan erg schelen

SEO heeft alles te maken met zoekmachineoptimalisatie; verbeter je website zodat de zoekmachine de website beter kan lezen. Hierdoor kan de zoekmachine de waarde en het belang van jouw website beter inschatten. Hoe beter je website is geoptimaliseerd, hoe beter je te vinden bent voor potentiële klanten.

 

Zorg voor goede titels en meta beschrijvingen

Een andere tip om de vindbaarheid te vergroten heeft te maken met het schrijven van unieke en relevante titels. Het is belangrijk dat het zoekwoord in de titel voorkomt, maar ook in de meta beschrijving. Deze twee aspecten hebben een grote impact op het zoekresultaat van de pagina. Denk dus goed na over een pakkende en unieke titel, maar stop hier wel het zoekwoord in.

 

Maak de pagina aantrekkelijk en toegankelijk

Het is belangrijk dat de bezoeker op jouw website de weg kan vinden, zodat hij of zij snel bij de juiste informatie komt. Zorg daarom voor een duidelijke navigatiestructuur op je website. Kies bijvoorbeeld een overzichtelijk hoofdmenu en duidelijke knoppen. Daarnaast is het belangrijk dat het doel van je website en bedrijf duidelijk is. Dit zal de kans op bijvoorbeeld aankopen vergroten.

 

Zorg dat er geen 404 pagina’s zijn

Wanneer een bezoeker een URL intypt die niet bestaat, komt hij of zij op een zogenaamde 404 pagina terecht. Dit is natuurlijk erg vervelend en je wilt dit voorkomen. Helaas kun je hier niet altijd iets aan doen. Wel kun je een 404 pagina zo aanpassen dat het makkelijker voor bezoekers wordt om weer terug te navigeren naar je originele website.