2Binsite Artikel Website
Image default
Woningen

Wanneer is beton ciré voor mij de oplossing?

Beton ciré is een stuclaag op basis van cement met als tweede component een harder van kunststof. Die 2 componenten geeft het product zijn sterkte en zijn flexibiliteit. Door een sealer aan te brengen wordt het product beschermd tegen vuil. Deze bijzondere stuclaag wordt ook wel sierbeton of decoratief afwerking stuc genoemd. Sierbeton wordt meestal in meerdere lagen aangebracht en kent vele toepassingsmogelijkheden. Het wordt afgewerkt met een speciale coating die de stuclaag nog eens extra beschermt. Het is een product dat inmiddels wereldwijd geliefd is voor allerlei doeleinden. In dit artikel kun je lezen waarvoor het stucwerk een oplossing is en of het ook voor jouw situatie de gewenste optie is. Mocht je na het lezen nog vragen hebben, vraag dan een expert om advies. Er is veel mogelijk op het gebied van sierbeton.

Te gebruiken op vloeren en wanden

Met beton ciré kun je niet alleen vloeren een mooie en stevige laag geven, je kunt het ook op muren aanbrengen. De eigenschappen van sierbeton zijn dat de vloer of wand stevig, sterk en watervast worden. Dat maakt het product voor veel verschillende toepassingen geschikt. Wil je een mooie naadloze vloer in je huis die sfeer geeft zonder de hele ruimte over te nemen? Dat kan met hiermee. Wil je wanden die tegen een stootje kunnen en ook niet gevoelig zijn voor vocht? Ook dat is mogelijk met dit product. Je kunt er alle kanten mee op en het in verschillende sfeervolle, natuurlijke tinten laten maken.

beton ciré voor zowel particuliere als zakelijke toepassingen

Beton ciré wordt veel in huizen toegepast, maar ook voor bedrijven is het een duurzame oplossing. De particuliere toepassingen zijn eindeloos. Als je wilt kun je elke wand en vloer in je huis met sierbeton bedekken, zelfs met elke kamer in een andere kleur. Hiermee is je huis bestand tegen water, kunnen de muren en wanden tegen een stootje en breng je sfeer aan in een huis. De zakelijke toepassingen zijn ook legio. In een showroom misstaat het zeker niet en is het een oplossing die tegen redelijke belasting kan. Je kunt er muren mee aankleden maar bijvoorbeeld ook een bad en een douchewand als je een sanitair bedrijf hebt. In winkels geeft het sfeer en ook allerlei andere zakelijke gebouwen komt dit product prima tot zijn recht.

Makkelijk aan te brengen op vrijwel elke ondergrond

Met beton ciré kun je bijna elke ondergrond bedekken. Heb je een oude tegelwand of -vloer? Geen probleem, het beton kan er zo overheen. En is de onderlaag niet helemaal glad, dan kun je altijd eerst de onderlaag egaliseren, al is dat vaak niet nodig. Ook op hout kun je makkelijk sierbeton aanbrengen.

Beton ciré: als je sfeer wilt en weinig onderhoud

Beton ciré is een product van G-vloeren dat sfeer geeft met de mooie natuurtinten waarin het leverbaar is. Daarnaast vraagt sierbeton weinig onderhoud en is het slijtvast. Als het eenmaal ligt, heb je er jarenlang plezier van en kun je het makkelijk schoonhouden.