2Binsite Artikel Website
Image default
Woningen

Stappenplan beton ciré zelf aanbrengen

Als je zelf erg handig bent en zaken graag in eigen handen neemt. Dan kun je ook prima beton ciré zelf aanbrengen in plaats van het uit te besteden. Dit kan je een hoop geld besparen aangezien het laten plaatsen van een beton ciré vloer al snel €80,- tot €125,- per m2 kost.

Geschikte ondervloeren

Voor het aanbrengen van een beton ciré vloer is het wel erg belangrijk dat je een geschikte ondervloer hebt. Het beste kan beton ciré op een vlakke cement- of betonnen vloer worden aangebracht. Een andere mogelijkheid is om het aan te brengen op Lewisplaten of op Anhydriet. Het is van belang dat de ondergrond zo vlak mogelijk is om een nette afwerking te krijgen. Houten ondervloeren zijn niet geschikt als ondervloer voor beton ciré.

Aanbrengen van beton ciré

Inclusief het drogen, duurt het aanbrengen van een beton ciré vloer vaak zo’n anderhalf week. Dit komt omdat de vloer in lagen wordt aangebracht en na het aanbrengen van een laag ook weer moet drogen.

Voorbereiding

Ten eerste moet de ondervloer geschikt gemaakt worden voor de beton ciré. Indien nodig wordt hiervoor de ondervloer uitgevlakt met egaline. Vervolgens wordt de vloer voorbehandeld met een primer.

Beton ciré aanmaken en aanbrengen

Het cementpoeder moet worden aangemaakt met een vloeibare hars en het gewenste kleurpigment en andere toevoegingen. Dit moet voor verschillende structuren gebeuren. De pasta die hierbij ontstaat moet in lagen van 2 á 3 mm worden aangebracht op de ondervloer. Als eerste wordt een laag met een grove structuur opgesmeerd. Nadat de grove laag 2 tot 4 uur heeft gedroogd wordt en een laag met een fijnere structuur aangebracht. Deze laag moet 24 uur drogen.

Afwerken

Nadat de vloer 24 uur lang heeft gedroogd wordt het oppervlak gladgeschuurd. Nadat dit is gebeurd moet de vloer nog 4 á 6 dagen onbelopen blijven, zodat de vloer goed kan uitharden. De laatste stap is het bestrijken van de vloer met een beschermende coating.

Workshop beton ciré aanbrengen

Wanneer je voor het eerst een beton ciré vloer wilt aanbrengen doe je er verstandig aan om eerst een workshop bij Beton DeLuxe te volgen, zodat je zeker weet dat je het zelf kunt. Het is een kleine extra investering, maar is alsnog goedkoper dan het laten aanbrengen van een beton ciré. In zo’n workshop leer je om op de juiste manier een beton ciré vloer aan te brengen en je wordt er persoonlijk mee begeleid. Zo’n workshop is geschikt voor professionals en doe-het-zelvers.

https://beton-deluxe.com/