2Binsite Artikel Website
Image default
Woningen

Paniekknop helpt ouderen langer veilig in eigen huis wonen

Geen paniek meer nodig!

Met de jaren komen meer gevaren. Oudere mensen kunnen een ongezond binnenklimaat creëren, door de verwarming op tropische temperaturen in te stellen. Maar in huis zijn er ook andere risico’s. Zo kunnen oudere gemeen vallen.

Ongevallen rondom het huis

De cijfers vertellen ons dat per jaar bijna vijftigduizend senioren een ongeval krijgen in of om het huis. Hierbij zijn de meest voorkomende ongelukken: het vallen van de trap of struikelen over  een drempel. Een groot deel, viertienduizend oudere, belanden hierdoor in het ziekhuis. Waarvan een klein percentage, 580 mensen, zelfs overlijdt. Een val heeft erge mentale gevolgen. Oudere durven minder, worden angstig en kunnen flink van slag raken. Daar moet een oplossing voor zijn!

Paniekknop gekoppeld aan alarmsysteem

Er zijn simpele en makkelijk toepasbare maatregelen waardoor u ongelukken kunt voorkomen. Denk aan een antislipvloer op de badkamer, een stevige trapleuning en het weghalen van drempels en snoeren. Er bestaat een handige checklijst met nog meer tips, die kunt u hier vinden.

Maar een ongeluk ligt in een klein hoekje. En mocht er dan toch wel iets gebeuren, dan is het belangrijk dat er snel hulp is. En snelle hulp daar zorgt de paniekknop van Feenstra voor. De knop wordt door de bewoner bijgedragen aan een ketting of om de pols. Zo is deze altijd bij de hand. De paniekknop is gekoppeld aan ons geavanceerde alarmsysteem. Als de bewoner valt, dan drukt hij of zij op de knop en krijgt onze alarmcentrale een seintje. Vervolgens krijgt de eerste persoon op de contactenlijst een belletje. Mijn schoonmoeder heeft zelf zo’n knop. Hierdoor voelt zij zich veiliger. Het geeft rust voor familie en ouder. Als er wat is, is de familie snel op de hoogte en kunnen ze actie ondernemen. 

‘Smarthome’ -technieken

Dankzij innovaties als de paniekknop kunnen senioren een stuk langer veilig thuis blijven wonen. En door de vergrijzing in Nederland is dat hard nodig! En met beleid dat er op gericht is om ouderen langer thuis te laten wonen, moeten huizen geschikt worden gemaakt voor ouderen. We noemen deze woningen: levensloopbestendige woningen. De nnieuwste ‘smart home’-technieken dragen een steentje bij in dit proces. Met als goed begin de paniekknop. En daarnaast hebben we natuurlijk ook nog de handige melders voor koolmonoxide, brand, gas en waterlekkage. 

Bekijk alle handige componenten

https://www.feenstra.com