2Binsite Artikel Website
Image default
Woningen

Op afstand bedienbare rolgordijnen – een geweldige uitkomst

Op afstand bedienbare rolgordijnen zijn om uiteenlopende redenen uiterst nuttig. In situaties waarin gordijnen op een onbereikbare hoogte of op moeilijk bereikbare plaatsen hangen, kan een externe controle om ze te activeren de enige optie zijn. Voor mensen met een handicap of met motorische problemen kunnen deze draadloze systemen een echte redder in nood zijn. Ouderen en mensen met mobiliteitsproblemen zouden ook veel aan de externe controlesystemen hebben. En als laatste maar zeker niet onbelangrijk kunnen deze systemen ook worden beschouwd als een luxe en modern comfort net zoals de afstandsbediening voor al onze elektronische huishoudelijke apparaten, zoals de TV, de stereo-installatie en de airco-unit. 

Bedrijven zoals Mijnplissegordijnen.nl bieden gemotoriseerde afstandsbedienigen aan voor een verscheidenheid aan rolgordijnen zoals verblindende gordijnen, houten jaloezieën, rolgordijnen, plisségordijnen, zonwerende gordijnen, cellulaire gordijnen en kunststof raambekleding. Het externe systeem gebruikt voor de bediening een radiofrequentiesignaal, dat sterk lijkt op een gewoon signaal van een radio. In tegenstelling tot infrarood-systemen, die rechtstreekse verbinding tussen zender en ontvanger nodig hebben, kunnen deze RF-externe systemen worden bediend vanaf elke locatie, zolang ze binnen het opgegeven bereik liggen.

  1. gebruikt externe systemen waarbij de RF-ontvanger is ingebouwd in de motor. De externe handset is de RF-zender die het signaal doorgeeft aan de motor, die op zijn beurt het gordijn beweegt. Naast de handset, biedt het bedrijf ook twee optionele werkingspunten voor het systeem. Je kunt een draadloze wandschakelaar laten installeren die veel lijkt op een gewone schakelaar om de gordijnen mee te bedienen. De andere optionele functie is een draadloze programmeerbare timer, die zal de gordijnen op de voorgeprogrammeerde tijden automatisch activeert. Mensen die vaak de afstandsbediening kwijt zijn, zullen de muurschakelaar vast ideaal vinden, want deze blijft altijd op dezelfde plaats zitten. Bedrijven zullen voor hun eisen de voorgeprogrammeerbare functie nuttiger vinden. 

Sommige van de units werken op AA-batterijen, die om de 2 tot 4 jaar moeten worden vervangen. Sommige werken op duurzame lithium-batterijen die tot 7 jaar meegaan.

Voordat je definitief beslist, moet je eens naar mijnplissegordijnen.nl gaan voor tips over raambekleding.

 

https://www.mijnplissegordijnen.nl/