2Binsite Artikel Website
Image default
Woningen

Korting op inboedelverzekering met betere veiligheidssloten

De meeste mensen weten inmiddels wel wat er wordt verstaan onder inbraakpreventie. Inbraakpreventie is zoals de naam al zegt, iets waarmee je inbraak voorkomt. Onder inbraakpreventie vallen dingen als alarmsystemen, maar ook goede, veilige sloten zijn onderdeel van inbraakpreventie. Neem bijvoorbeeld veiligheidsbeslag of driepuntssloten. Dit zijn dingen die ook zorgen dat een inbreker moeilijk binnen komt.

Als jij inbraakpreventie hebt in huis en daar dus ook gebruik van maakt, is er nog een voordeel, buiten extra veiligheid om. Bij veel verzekeraars kun je dan namelijk korting krijgen op je inboedelverzekering!

Deze korting krijg je niet zomaar. Je moet daarvoor voldoen aan het politie keurmerk veilig wonen (PKVW), of aan de Borg-norm. Je kunt hiervoor zelf een aantal dingen doen, maar niet altijd is het mogelijk om alles zelf te doen. Misschien ben je niet zo een klusser en laat je het liever over aan een professional. Binnen Amsterdam kun je dan een Amsterdamse slotenmaker bellen! Woon je ergens anders in het midden van het land zoals Amersfoort, dan bel je natuurlijk met de dichtsbijzijnde slotenmakers in Amersfoort.

Dingen die je moet doen om aan het PKVW te voldoen, zijn onder anderen het beveiligen van je ramen en deuren met gecertificeerde sloten. Verder is het belangrijk om goede verlichting te hebben bij de voor- en achterdeur. Ook zijn rookmelders een must.

De Borg-norm verwacht iets meer. Om daar aan te voldoen heb je bijvoorbeeld een alarmsysteem nodig. Dit alarmsysteem moet gecertificeerd zijn en ook nog eens zijn geplaatst door een gecertificeerd bedrijf. Je kunt je voorstellen dat dit behoorlijk wat kan kosten.

Als je een goedkoper alarmsysteem wil, is dit ook mogelijk. Bij een bouwmarkt kun je al gauw een goedkoop alarm aanschaffen. Je hebt dan alleen geen recht op korting op je verzekeringspremie. Dat zou dan toch wel weer erg zonde zijn. Overweeg je beslissing dus goed.

Vergeet ook niet dat een slotenmaker jou altijd kan helpen bij de keuze en bij de eventuele installatie.