2Binsite Artikel Website
Image default
Woningen

Dakrenovatie: doen of niet doen?

De beslissing om uw dak te laten renoveren

Wanneer u in Amsterdam in een huis woont met een schuin dak en u heeft last van een lekkage, dan is het verstandig om snel actie te ondernemen en contact zoeken met een dakdekker Amsterdam. Wanneer u te lang wacht bij een lekkage dak Amsterdam kan het vocht het dakbeschot aantasten. Wanneer de dakdekker Amsterdam langskomt, zal hij eerst het dak inspecteren en de lekkage dak Amsterdam onderzoeken. Als hij ziet dat er enkele pannen verschoven zijn of scheurtjes hebben dan hoeft niet het hele dak vernieuwd te worden. Ook bij een lekkage op een plat dak zal hij eerst het dak inspecteren. Moet daarbij de dakbedekking vernieuwd worden dan zal dat eerst met u besproken worden. Het is belangrijk dat u een goede dakdekker benadert. Daarvoor kunt u kijken op de website en de dakdekker uitkiezen waarin u een goed vertrouwen hebt.

 

Wanneer moet u overgaan tot een dakrenovatie?

Als u denkt dat een dakrenovatie nodig is moet u een dakdekker Amsterdam langs laten komen. Hij zal beoordelen of een renovatie echt nodig is. Wanneer een dakdekker aangeeft dat u beter het dak kunt laten renoveren dan is het verstandig om dat advies op te volgen. Wanneer u het advies niet opvolgt dan zult u waarschijnlijk jaarlijks het dak moeten laten repareren in verband met een lekkage. Uiteindelijk zult u niet onder een renovatie uitkomen en kunt u beter de kosten besparen van de jaarlijkse reparaties.

 

Levensduur van de dakpannen

Ligt de dakbedekking al langer dan 15 jaar op uw dak dan zal het waarschijnlijk zijn beste tijd gehad hebben. Wacht niet te lang, omdat dit tot extra onkosten kan leiden. Uw huis moet u beschermen tegen regen, hagel, sneeuw, vorst en hitte. Kijk je naar een plat dak dan zal na een bepaalde tijdsduur ook de isolatie niet meer in orde zijn. Dit zal onnodige stookkosten met zich meebrengen. Door een lekkage op een plat dak kan de gehele dakconstructie wegrotten. Ook dat moet je voortijdig voorkomen door op het juiste tijdstip te handelen.

 

Kosten voor een dakrenovatie

De kosten voor een dakrenovatie kunnen behoorlijk zijn. Toch zijn er tussen de verschillende dakdekkers soms een grote prijsverschillen. Wanneer u echt van plan bent om uw dak te laten renoveren is het verstandig om door enkele dakdekkers eerst een vrijblijvende offerte te laten maken. De prijs is ook voor een groot deel afhankelijk van het te gebruiken materiaal. Dat geld zowel voor een schuin als plat dak. Voor de dakbedekking van een plat dak kunnen verschillende materialen gebruikt worden. U kunt daarbij kiezen uit bitumen, EPDM of kunststof. Laat u eerst goed voorlichten welke u het beste kunt gebruiken en waarom. Wanneer er nog asbest in het bestaande dak aanwezig is zal de kostprijs hoger worden. Het verwijderen van asbest brengt extra kosten met zich mee.

 

Een vergunning voor een dakrenovatie

Wanneer u uw dakbedekking laat vervangen door hetzelfde materiaal wat erop ligt heeft u geen vergunning nodig. Zodra u een ander materiaal op uw dak wil laten aanbrengen is het verstandig om vooraf informatie in te winnen bij uw gemeente. Er kunnen regels zijn dat het uiterlijk van de woning belangrijk is voor de omgeving. Vraag is zo’n geval wel een omgevingsvergunning aan. De dakdekker uit Amsterdam weet precies wat hij moet doen. Hij zal dat met u overleggen. Voordat u definitief besluit om tot renovatie over te gaan kunt u eerst een uitvoerig gesprek met de dakdekker aangaan. U weet zelf niet of alleen de dakbedekking moet worden aangepakt of het hele dak. Wanneer de dakdekker heeft geconstateerd dat het dak veel rotte plekken heeft door de lekkage die er in de loop van de jaren zijn geweest dan zal hij u een geheel nieuw dak aanraden. De kostprijs zal daarbij veel hoger uitvallen dan alleen de dakpannen vernieuwen. Denk dus goed na voordat u een definitief besluit neemt.

 

https://www.dakdekker-amsterdam.nu/