2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

Waar let je op bij het installeren van zonnepanelen?

Het aanschaffen van zonnepanelen in Geleen is een flinke investering. Het wordt dan ook de investering van een duurzame toekomst genoemd. Over zo een investering moet je natuurlijk goed nadenken en onderzoek naar doen. Je kunt tenslotte niet alleen maar vertrouwen op de aanbieders van zonnepanelen. Er zijn dan ook een aantal dingen waar je zelf al op kunt letten voordat je zonnepanelen gaat aanschaffen. In deze blog lees je er alles over!

 

De plaatsing van zonnepanelen

De beste ligging voor zonnepanelen in Geleen is op een plat dak met een oost-west opstelling. Bij een schuin dak kan het namelijk het geval zijn dat er op sommige momenten gedurende dag de schaduw valt op de zonnepanelen als er meerdere rijen liggen. Op een plat dak kun je dan ook meer rijen plaatsen dan op een schuin dak. Hoe meer zonnepanelen je installeert met een hoger aantal zonne-uren des te hoger de opbrengst en dus besparing het zal zijn.

Een goed installatiebedrijf heeft bepaalde programma’s waarmee een legplan kan worden bepaald. Ook kan er iemand langskomen om het stroomkabeltraject te bespreken en de plaats te bepalen van een omvormer.

 

Warmte en zonnepanelen

Het klinkt misschien onlogisch maar zonnepanelen presteren slechter als ze warm worden. Daarom is het belangrijk om wat ruimte over te laten tussen de panelen en het dak om zo de luchtstroom voor verkoeling te laten zorgen. Let er altijd goed op dat jouw zonnepanelen op een goede manier worden geïnstalleerd want wanneer dit niet goed is gedaan kan het leiden tot een woningbrand. Ook een temperatuurefficiënt is daarvoor handig. Deze kan ervoor zorgen dat er een tijdelijke achteruitgang van het vermogen in de zonnepaneel kan worden geregeld bij een hogere temperatuur.

 

Het vergelijken van offertes

Het vergelijken van offertes van zonnepanelen in Geleen is meer dan alleen het vergelijken van prijzen. Het is ook belangrijk om naar de prijzen ook te kijken naar de verschillende legplannen, opbrengsten per paneel, de levensduur van de zonnepanelen, omvormers en bekabeling, de garanties en eventuele specificaties.

https://de-duurzame-jongens.nl/zonnepanelen-geleen/

Gerelateerde artikelen

LED VERSUS SPAARLAMPEN – WELKE IS BETER?

Chemisch anker: wanneer gebruik je dit?

Led light strip en de functies

Woon jij in Zoetermeer en heb je een elektricien nodig? Schakel dan Elektricien Zoetermeer in

Wat zijn de voordelen van rolhorren?

Voor al uw tuinklussen kunt u terecht bij Vergelijkhoveniers.nl