2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

Inbraakveilige sloten

De meeste mensen zijn ervan overtuigd dat ze inbraakveilige sloten in huis hebben. Toch blijkt dit niet altijd het geval. Wist je, dat namelijk bijna de helft van de mensen een slot op zowel de voor- als achterdeur hebben die niet voldoet aan de door de verzekering gestelde eisen? Vaak is het een enkel slot, wat betekent dat hij enkel en alleen op één punt vastzit in het kozijn. Dit heeft wel als voordeel, dat wanneer je een keer de sleutel bent vergeten, de slotenmaker Amsterdam Oost dit slot eenvoudig kan forceren. De andere kant is, dat ook een eventuele inbreker deze deur vaak binnen slechts enkele seconden weet te openen. Vervolgens kunnen ze naar binnen en staan ze met een paar minuten weer op straat met jouw waardevolle spullen.

 

Meerpuntslot

 

Eén van de meest veilige sloten, die tegenwoordig bijna overal wordt gebruikt voor met name de voor- en achterdeur, dat zijn sloten met een meerpuntsluiting. Dit houdt in dat er niet alleen bij de deurklink een connectie is met het kozijn, maar er vaak op minimaal twee andere punten ook een haak naar buiten valt, die vervolgens achter een haakje in het kozijn valt. Op deze manier is het voor een inbreker onmogelijk om de deur te openen met enkel het wegdrukken van de verbinding bij de deurklink en zal ook het uittikken van de scharnierpennen geen gewenste effect hebben. Wanneer je een willekeurige slotenmaker Amsterdam Oost zal vragen, dan zal je al snel tot de conclusie komen dat ook deze je dit ten zeerste zal aanraden.

 

Dievenklauwen

 

Heb je een wat oudere deur met dus een oud slot, dan kan het best prijzig zijn om dit te laten aanpassen. De kosten voor alleen al een nieuwe voordeur kunnen flink oplopen, laat staan dat je er ook nog een nieuw slot in wilt laten zetten. Je kunt je voor- of achterdeur dan eenvoudig extra laten beveiligen door het bevestigen van een paar dievenklauwen. Vaak wordt er gekozen voor één boven en één onder. Deze zorgen ervoor dat de dief na het forceren van het slot eigenlijk nog geen stap verder is. Je kunt deze dievenklauwen eenvoudig zelf bevestigen, maar ook laten doen door bijvoorbeeld de slotenmaker Amsterdam Oost. Zo weet je zeker dat alles goed wordt gedaan en mocht het dan toch fout gaan, dan kun je je eventueel altijd nog beroepen op de garantie.

 

Kies voor een certificering

 

Wil jij er zeker van zijn dat je sloten op je deur hebt die volledige inbraakproof zijn, dan is het verstandig te kiezen voor een slot die is gecertificeerd. Zo weet je namelijk zeker dat het slot voldoet aan de eisen die worden gesteld en kun je met een gerust hart je huis verlaten. Voor meer tips rondom sloten kun je terecht op https://slotenmakeramster-dam.nl