2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

Dit zijn de voordelen van een veiligheidscilinder

Misschien ben je nog nooit het slachtoffer geweest van inbraak, denk je dat jouw huis perfect beveiligd is voor inbraak en dat je deuren goede sloten hebben. Toch zijn er heel veel inbraakmethodes die in een mum van tijd de sloten op je deuren kunnen openbreken.

Een eng idee, maar wel goed om te weten! Nu kun je er op tijd nog iets aan veranderen. Hier komt een veiligheidscilinder om de hoek kijken. Een veiligheidscilinder is een goede vorm van beveiliging met een heleboel belangrijke voordelen.

Controle over de sleutels

Het belangrijkste voordeel van veiligheidscilinders is dat niemand deze sleutels kan kopiëren. Wanneer mensen een sleutel willen laten kopiëren, hebben zij namelijk een certificaat nodig. Dit certificaat krijg jij wanneer je een veiligheidscilinder aanschaft.

Alleen jij kan dus bepalen wie er een sleutel van je huis krijgt.

Een ander belangrijk voordeel is de verminderde kans op inbraak. Een van de kenmerken van een veiligheidscilinder is dat het dieven een stuk langer de tijd kost om het slot open te breken. Bij gewone sloten is dit soms in enkele tientallen seconden al gebeurt.

Bestand tegen bekende methodes

Een inbreker wil natuurlijk niet gezien worden en wil daarom zo snel mogelijk de deur openkrijgen. Wanneer dit de lang duurt zullen zij het opgeven. Daarnaast is de veiligheidscilinder bestand tegen een aantal bekende inbraakmethodes zoals kerntrekken, lockpicken en de klopsleutelmethode.

Dit maakt het voor een inbreker een stuk minder aantrekkelijk om bij jou in te breken. En dat is nu juist wat jij wilt bereiken!

https://www.veiligheidsslotenshop.be