2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van automatische deuren

Automatische deuren worden in het bedrijfsleven veel toegepast. Dankzij automatische deuren, zoals automatische draaideuren of automatische schuifdeuren wordt de toegang tot zowel productiebedrijven als kantoren een stuk eenvoudiger. Maar de voordelen van automatische deuren gaan veel verder dan het gemakkelijk betreden van een gebouw.

Een welkom gevoel voor je klanten en bezoekers

De uitdrukking “er gaan deuren voor je open” is niet zomaar ontstaan. Wanneer er een deur voor je opent, voel je je –letterlijk- welkom. Automatische deuren zijn stukken beter om dit gastvrije gevoel over te brengen dan een grote, zware, deur die je handmatig moet openen. Als je bezoeker zijn handen niet vrij heeft geldt dat extra sterk.

Toegankelijkheid voor minder validen

Een van de andere voordelen van automatische deuren is dat je jouw pand hiermee meteen een stuk toegankelijker maakt voor minder validen. Iedereen zou zich sterk moeten maken dat ook minder validen zich welkom voelen. Maar zelfs als je minder idealistisch bent is een automatische deur een goed idee. Hiermee voldoe je namelijk aan de wettelijke toegankelijkheidseisen.

Beveiligingsvoordelen van automatische deuren

Automatische deuren bieden ook voordelen op het gebied van beveiliging. Je kunt namelijk heel makkelijk instellen voor wie de automatische deur wel én niet opent. Doordat automatische deuren op afstand bediend kunnen worden, heeft de beveiliging zicht op wie je pand betreedt. Je kunt ook gebruik maken van een pasjessysteem.

Automatische deuren besparen ruimte

Traditionele deuren hebben veel ruimte nodig om te kunnen openen. Daardoor kun je de oppervlakte van de draaicirkel nergens anders voor gebruiken. Als je slechts weinig vierkante meters tot je beschikking hebt, kan dit lastig zijn. Een automatische deur neemt relatief weinig plek in, vooral als je voor een telescoop-schuifdeur kiest. Daardoor haal je het meeste uit je beperkte ruimte.

Professionele installatie en onderhoud

Wanneer je kiest voor één van de automatische deuren van Automatischedeuren24 komen er nog een paar voordelen bij. Onze automatische deuren worden gemonteerd door professionele en ervaren monteurs. Bovendien hoef je je dankzij ons onderhoudsplan niet druk te maken over onderhoud.

Welke automatische deur je ook kiest, je geniet van de voordelen

Of je nu een automatische scheufdeur zoekt, een automatische draaideur of een elektrische poort, elk van deze automatische deuren biedt je de bovenstaande voordelen. Twijfel je welke automatische deur het meest geschikt is voor jouw situatie? Of weet je precies wat je wilt? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek of voor een offerte.