2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

5 Manieren hoe je een tuinhuis kan gebruiken

Een tuinhuis geeft een prachtige toegevoegde waarde aan elke tuin. Niet alleen mooi om te zien, maar ook functioneel in gebruik. Een Douglas tuinhuis is perfect voor de grillige weersomstandigheden die we in Nederland kennen. Douglashout is duurzaam en kan, mits je goed onderhoudt, wel 20 jaar mee. Door de lucht, wind en zon krijgt het hout op den duur ook zijn mooie authentieke kleurwarmte, wat een douglas tuinhuis kenmerkt. Douglas overkappingen winnen hierdoor mateloos aan populariteit. De redenen waarom men voor een tuinhuis kiest kan gaan om deze punten.

 

Gezellige buitenruimte om te chillen

Wat doe je als het begint te schemeren en je wilt nog gezellig genieten van de mooie avond? Douglas overkappingen zijn hiervoor ideaal! Heerlijke loungestoelen, een tafeltje met drankjes, sfeervolle verlichting en fleurige zachte kussens, zachte muziek en je kunt de hele avond door!

Opslag van materialen

Als je geen schuur/berging of opslagruimte hebt, kan een tuinhuis met overkapping die gesloten is, enorm handig zijn. Fietsen, parasols, tuinmeubelen, gereedschap en dergelijke spullen kun je makkelijk kwijt in een tuinhuis. Je spullen blijven mooi en droog en van buiten ziet niemand de vele spullen die je erin hebt gezet.

Hobbyruimte of kantoorruimte

Je eigen hobbyruimte! Denk bijvoorbeeld aan; een naai- of schilderatelier, een yogaruimte, sportatributen; zodat je je eigen gym heb, een bibliotheekruimte of je eigen werkplek. Je hebt toch je privacy om je hobby/sport/werk in alle rust te doen. Werken vanuit huis, maar toch je eigen kantoor in de tuin!

Dierenverblijf

Hoe groter je tuinhuis, hoe meer je erin kunt doen. Heb je kippen in de tuin, in de nacht kunnen ze makkelijk op stok in het tuinhuisje. Ook waakhonden of andere buitendieren kunnen gebruik maken van het tuinhuis.

Slaapruimte

Een tuinhuis als gastenverblijf is een geweldige oplossing als je gasten blijven logeren. Maak een gezellige slaapkamer van je Douglas tuinhuis en zet er een mooie plant of een grote vaas met bloemen voor de gezelligheid in.

Je kunt zelf nog meer leuke ideeën, creativiteit en inspiratie opdoen bij de website van tuinartikelenoutlet.

Wat heb je nodig om van alles gebruik te maken?

Je kunt een tuinhuis met overkapping steeds meer uitgebreidener maken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Wateraansluiting voor tuinslang, spoelbakken
  • Elektriciteit aanleggen, voor de verlichting en verwarming, stopcontacten
  • Houtblokken voor een haard of houtkachel
  • Wifi voor internet
  • Televisie en radio

Er zijn verschillende soorten afmetingen tuinhuisjes van Douglas. Een standaard tuinhuis kan voordelig zijn voor je budget, maar een op maat gemaakte tuinhuis, waar je zelf de ontwerp in handen hebt, heeft ook zijn voordelen.

https://tuinartikelenoutlet.nl/

Gerelateerde artikelen

Effectief onkruid bestrijden

Geen stinkende rubbermatten

Een canvas schilderij dat opvalt

Naamplaatjes en huisnummers snel afgeleverd door De Naambordenspecialist

Waarom zonnepanelen Ijmuiden?

Tv wandmeubels