2Binsite Artikel Website
Image default
Vervoer en transport

Verhuizen met kinderen: hoe pakt u het aan?

Gaat u binnenkort verhuizen? Spannend, zeker met kinderen erbij! Omdat zowel u als de kinderen benieuwd en wat zenuwachtig zijn is er wat extra planning en aandacht nodig. Maar geen nood, kids passen zich goed aan zulke nieuwe omstandigheden. Dankzij onderstaande tips & tricks bent u helemaal klaar om met uw kinderen uw verhuizing te doen slagen. Verhuizen naar uw nieuwe thuis wordt zo kinderspel met verhuizer Amsterdam!

 

Een goede planning en voorbereiding zijn alles

De eerste stap om de verhuizing goed te plannen is het bepalen van de verhuisdatum, er spelen namelijk verschillende factoren mee. U kunt niet alles voorzien, maar probeer zo veel mogelijk rekening te houden met de kinderen. Zo kunt u extra spanningen en druk tot een minimum beperken. Kies een rustige periode en wees positief, zo zullen de veranderingen vlot kunnen verlopen. Bouw ook voldoende regelmaat en vertrouwde momenten in. Bereid de kids ook voor op het juiste moment, dit wil zeggen als je het concreet kunt duidelijk maken, ongeveer 4 weken op voorhand is voldoende. U kunt bijvoorbeeld het nieuwe huis laten zien of op verkenning gaan in de nieuwe buurt. Ook verhalen kunnen op een leuke manier uw kinderen laten begrijpen wat hen te wachten staat. Omdat uw kinderen in een nieuwe buurt terechtkomen legt u best goed op voorhand een crèche of school vast.

 

Steek samen de handen uit de mouwen

Uw kind zal nog beter begrijpen wat er staat te gebeuren als u het actief bij de werkzaamheden betrekt. Ga enkele keren langs bij het nieuwe huis zodat jullie al wat kunnen wennen aan de nieuwe woonst. Laat de binnenkant zien en droom luidop over hoe de nieuwe kinderkamer er moet gaan uitzien. Die ruimte is namelijk een van de meest belangrijke ruimtes voor uw kind. Er zullen dan ook heel wat positieve associaties met deze ruimte en het huis ontstaan. De nieuwe buurt verkennen kan die positieve gevoelens alleen nog maar versterken. Wanneer de verhuizing echt dichterbij komt is het een goed idee om samen met de kinderen spullen te gaan inpakken. Wat u nu net kunt verwachten van uw kind is natuurlijk afhankelijk van zijn of haar leeftijd. Een baby’tje kan niet veel helpen, maar als uw kind wat ouder is kan het altijd wel helpen. Bijvoorbeeld met speelgoed en spelletjes in dozen te stoppen. Op die manier is de verhuizing echt tastbaar en bovendien zal uw kind trots zijn dat hij/zij mama kan helpen met verhuizen. Speciale verhuisdozen voor kinderen of dozen waarop ze kunnen tekenen maken dit des te leuker. Bovendien zijn de verhuisdozen zo makkelijk te herkennen door verhuizer Amsterdam bij aankomst in uw nieuwe huis.

 

Samen aan de slag in jullie nieuwe huis

Alvorens echt te verhuizen zijn er meestal nog enkel klusjes uit te voeren in het nieuwe huis. Ook hier kunnen uw kinderen bij helpen. Het is leuk en nuttig omdat ze zo kunnen bijdragen aan hun nieuwe stekje. Op de verhuisdag zelf kan het al eens hectisch worden en op die dag regelt u dan best ook een oppas. U kunt gerust de oppas bij u laten langskomen zo kunt u verhuizen terwijl uw kinderen kunnen zien hoe de verhuizing van het oude naar het nieuwe huis loopt. U kunt enkele kleine verhuistaakjes voorzien zoals kleine spulletjes naar de verhuiswagen te brengen. Op zoek naar een verhuiswagen? Kijk eens bij Verhuizingen Amsterdam. Overleg wel even met de verhuizers en/of helpers zodat de kinderen hun niet storen. Veiligheid tijdens de verhuizing blijft natuurlijk belangrijk. Door de drukte en het heen en weer gaan kan er wat nonchalance opduiken. Blijf daarom waakzaam voor de kinderveiligheid en laat geen materialen, schoonmaakmiddelen en andere gevaarlijke producten zomaar rondslingeren. Hoge stapels dozen zijn ook uit den boze, deze zouden op een onbewaakt moment namelijk kunnen vallen. Om met dit alles rekening te houden bij verhuizen Amsterdam kunt u best beroep doen op een professionele verhuisfirma. Ontdek hoe u uw verhuis het best aanpakt op Heboverhuizingen. Vragen? Neem volledig vrijblijvend contact op en ontdek alles over verhuizen Amsterdam.

https://heboverhuizingen.nl/