2Binsite Artikel Website
Image default
Vervoer en transport

Ode aan de koerier

Koeriersbedrijven zijn letterlijk de motor van onze economie. De wereld van vandaag en daarmee onze economische structuren veranderen continu. Nieuwe ontwikkelingen zijn nog niet volledig benut of de volgende uitvinding staat alweer klaar. De economische groei die dit alles veroorzaakt, stelt ons allemaal in staat om een goed leven te leiden. Economische groei zorgt er nu eenmaal voor dat de kachel blijft branden. Daar hebben wij die vele koeriersdiensten in Nederland wel hard voor nodig.

Betrouwbare waterdragers van onze economie

In de politiek of in de sport zijn waterdragers de mensen die zichzelf wegcijferen in het belang van de kopstukken om hen heen. Het eigen belang opzij zetten om iemand anders groter te maken. De hardwerkende koeriers van Nederland zijn van dit kaliber mensen. Zij vormen een ontzettend belangrijk fundament van een goed draaiende economie. Door wind, hagel en regen staan zij dag in dag uit bij mensen voor de deur om te leveren. Staan de drukke feestdagen weer voor de boeg? Dan staan zij er ook weer.

Voor diverse sectoren van onschatbare waarde

Koeriersdiensten worden één op één geassocieerd met het succesvolle bedrijfsleven. Elke dag weer vervoeren zij van allerlei soorten consumptiegoederen. Maar er zijn nog veel meer sectoren die zonder de betrouwbaarheid van een efficiënt koeriersbedrijf nooit zo doeltreffend hadden kunnen groeien.

Onze kenniseconomie heeft eveneens veel te danken aan de koeriersdiensten. Klinieken en ziekenhuizen zijn in grote mate afhankelijk van bedrijven die niet alleen snel hun medische zendingen vervoeren, maar dat ook op een verantwoordelijke manier doen. En zo kunnen advocatenkantoren weer op dezelfde dag belangrijke documenten bij de ontvanger laten bezorgen.

Onzichtbare helden

Als een bedrijfsauto met pech langs de kant van de weg staat, komt dat nooit op het goede moment. Zeker voor de kleinere bedrijven kan een bedrijfswagen die slechts enkele dagen stilstaat rampzalige gevolgen hebben. Ook dan zijn de koeriersdiensten weer de redders in nood. Dankzij de onzichtbare helden hebben autoherstelbedrijven binnen no-time de bestelde onderdelen in huis. En kan de kleine ondernemer weer op pad om zijn zaak draaiende houden.

Landelijke dekking, verbonden met de regio

Het is dan ook geen toeval dat de kleiner koeriersdiensten steeds meer werk uit handen nemen van de grote mondiale koeriersdiensten. Als een koeriersdienst zoals UPS vandaag je pakket bezorgt, betekent dat meestal urenlang nagels bijten. Voor een tweede keer je pakketje missen en je kan met een beetje pech 80 kilometer rijden naar hun dichtstbijzijnde afhaalpunt.

De afgelopen decennia zijn kleinere koeriersdiensten goed ingesprongen in het gat wat de grotere koeriersdiensten hebben gelaten voor wat het is. Kijk maar eens naar een koeriersbedrijf als DSA Logistiek. Ooit klein begonnen, nu heeft het bedrijf vestigingen door heel Nederland. Waarbij elke vestiging de binding met de eigen regio heeft weten te behouden. Zo kan een koeriersbedrijf dus meegroeien met de economie waarvoor ze zichzelf zo hard hebben ingezet.

https://dsa-logistiek.nl/