2Binsite Artikel Website
Image default
Vakantie

Wat zijn de leukste canarische eilanden?

Veel mensen kiezen ervoor om op vakantie canarische eilanden te gaan.  Denk aan Tenerife, la gomera en la Palma 

 

Tenerife

Tenerife is het grootste van de Canarische Eilanden en telt 255.000 inwoners. Het is het meest bezochte eiland van de archipel en dat is niet voor niets. Het eiland ligt in het midden van de Canarische Archipel, waardoor u het beste van alle eilanden heeft. Het eiland heeft vele stranden, waaronder Playa de las Americas, de grootste stad ter wereld qua grootte, lengte en breedte van de stranden. De bergen van Tenerife hebben veel vulkanen, waaronder de berg Teide, de hoogste berg van Spanje. Het eiland herbergt ook vele soorten dieren en planten, waaronder de flamingo en de Canarische palm. De stad Santa Cruz de Tenerife is de hoofdstad van het eiland en heeft veel kerken, musea en monumenten die een bezoek waard zijn. Een tenerife vakantie is een echte aanrader.

 

La Gomera van de “Gran Canary”.

La Gomera is het op één na grootste eiland van de Canarische Archipel. Het eiland staat bekend om zijn warme klimaat, helderblauwe lucht, witte zandstranden en de aanwezigheid van twee vulkanen. La Gomera telt 29.000 inwoners en de hoofdstad van het eiland is San Inazio. Er zijn veel plaatsen te bezoeken op La Gomera. Een van de meest bezochte plaatsen is het Playa de las Catedrales. Dit strand staat bekend om het helderblauwe water, het witte zand en de vele vulkanische rotsformaties. Andere populaire plaatsen om te bezoeken op La Gomera zijn El Teide, de hoogste berg van Spanje, Cuevas de Candelaria, Cuevas de Salix, Cuevas de San Andres en Cuevas de San Martin.

 

La Palma of de “Kleine Canarische Eilanden”.

La Palma is het enige van de zeven Canarische Eilanden dat geen vulkanisch eiland is. Het is het op één na grootste van de eilanden en het enige eiland dat niet in het noorden van de archipel ligt. Het eiland staat bekend om zijn rijke flora en fauna, waaronder de Canarische palm en de blauwvoetige watersalamander. Het eiland is rijk aan mineralen en staat bekend als het “Saoedi-Arabië” van de Canarische Eilanden vanwege zijn olievoorraden. De hoofdstad van La Palma is Santa Cruz de La Palma. Veel mensen bezoeken La Palma om het Parque Nacional de Volcanos te bezoeken. Dit park heeft vele interessante geologische formaties, waaronder het graniet- en trachietgebergte.

 

Tenerife sumatra van Tenerife del Norte.

Tenerife del Norte is het noordelijke deel van het eiland Tenerife. Het is het dichtstbevolkte deel van het eiland, met 285.000 inwoners. De stad Santa Cruz de Tenerife is de hoofdstad van Tenerife del Norte. De stad staat bekend om zijn vele heuvels en bergen. De stad heeft veel interessante historische monumenten, waaronder de Santo Domingo de Silos, een kerk uit de 16e eeuw. De stad staat ook bekend om zijn vele tuinen. De tuinen van La Malvarrosa zijn een van de mooiste tuinen van Spanje.

 

Er zijn veel opties voor een vakantie canarische eilanden. Kies het eiland dat perfect bij je past.