2Binsite Artikel Website
Image default
Vakantie

5 EXPERT FAMILIE GLAMPING FOTOGRAFIE TIPS

Er is niets zo fijn als de dagelijkse sleur even achter je te laten en de schoonheid en de wonderen van de natuur te ervaren, vooral als je je familie met je meeneemt. Maar hoe leg je die speciale momenten die je deelt perfect vast op de foto?

We geven je graag een aantal tips van een fotografie expert, die je zullen helpen het beste uit je camera te halen tijdens deze fantastische trips.

Laat je mobiele telefoon achter

De camera’s van mobiele telefoons zijn in de afgelopen jaren een heel stuk verbeterd en kunnen zeker hele goede foto’s maken. Maar als je herinneringen wil bewaren en zelfs in wil gaan lijsten kun je de mobiele telefoon beter achter laten. Camera’s zijn zeer betaalbaar, vooral als je kijkt naar de simpelere modellen. Ze zorgen doorgaans voor veel mooiere foto’s dan je met een mobiele telefoon zou kunnen maken.

Investeer in een DSLR

Een ding dat je graag wil weten voordat je op reis gaat naar bijvoorbeeld een glamping in Frankrijk is of je kiest voor een simpele digitale camera of een Digital Single Lens Reflex camera. DSLR camera’s zijn meer richting wat de professionals gebruiken. Niet alleen is de resolutie erg hoog bij een DSLR camera, je hebt ook nog eens de optie om van lens te wisselen, zodat je een nóg betere kans hebt om de perfecte foto te maken.

Maar let op: DSLR camera’s zijn iets breder en gewichtiger en zijn wat duurder in de aanschaf, dus als je niet van plan bent deze vaker te gebruiken kun je beter naar een goedkoper model kijken.

Maak spontane foto’s

Moeder ziet een prachtige boom en roept naar de kinderen dat ze er netjes op moeten gaan zitten. Ze poseren en lachen terwijl ze de foto neemt. Wie wil er nou een dergelijke foto? In plaats daarvan kan de moeder beter aan de kinderen vragen om erop te gaan spelen, ondersteboven hangen, de boom knuffelen, tikkertje spelen om de boom heen, verstoppertje spelen en daar actiefoto’s van maken.

Dit resulteert in spontane foto’s die meer natuurlijk zijn en vol persoonlijkheid zitten. Een of twee geposeerde foto’s nemen is uiteraard prima, maar probeer te vermijden om er nog meer te nemen en ga op zoek naar die spontane momenten.

Schiet foto’s uit ongebruikelijke hoeken

Stilstaan en een foto rechtdoor maken is wel heel saai. Wat gebeurt er als je in plaats van een staande foto je op je buik gaat liggen terwijl je de foto maakt? Hoe verandert het perspectief? Wat als je op een hogere rots klimt en een foto maakt van je familie die beneden wandelt. Uiteraard met de regels van veiligheid in acht.

Wees nooit bang om voor een aparte invalshoek te gaan. Soms zijn het juist deze foto’s die voor een prachtige herinnering zorgen.

Zoek naar het licht

Belichting is zeer belangrijk bij fotografie en als je gaat glamperen is het licht overal om je heen. Het diepe, donkere bos dat een paar stroken licht tussen de bomen door laat. De prachtige zon die onder gaat achter de heuvels. Laat het licht voor je werken. Door gebruik te maken van het licht zal je in staat zijn creatieve foto’s te maken die zeker iets gaan worden dat je wil inlijsten en aan de muur wil hangen.

Tijdens het glamperen is het de ideale tijd om foto’s te maken, maar vergeet niet om ook plezier te hebben met je familie en ben niet constant bezig met het schieten van het perfecte plaatje. Besteed wat tijd achter de lens maar wees er zeker van dat je nog veel meer tijd voor de lens besteedt om prachtige herinneringen te maken. Geniet en maak ook eens foto’s tijdens een geweldig avontuur met glamping in Italië!