2Binsite Artikel Website
Image default
Tuin en buitenleven

Welk afdekzeil heb je nodig?

Een afdekzeil is een multifunctioneel zeil dat gebruikt wordt om objecten mee af te dekken, af te schermen en te beschermen. Er bestaan verschillende kleuren en er is ook verschil in kwaliteit van de afdekzeilen. De hoogte van de kwaliteit wordt bepaald door de voelbare dikte, de houdbaarheid en de scheurweerstand. Een dikker zeil gaat simpelweg langer mee. Ze zijn onderverdeeld in licht, standaard en zwaar afdekzeil, ook bestaat er een PVC afdekzeil.

Licht afdekzeil

Het lichte afdekzeil heeft een dikte van 100 gram per m², is voelbaar dun en heeft alle eigenschappen van een volwaardig afdekzeil. Deze variant is geschikt voor binnengebruik en lichtere afdekklussen waarbij het niet in aanraking komt met scherpe hoeken of randen, ideaal voor particulieren. 

Standaard afdekzeil

Het standaard afdekzeil heeft een dikte van 150 gram per m². Het voordeel van een dikker zeil is dat het beter tegen een stootje kan. Bovendien heeft dit type afdekzeil een UV-bescherming van 12 maanden en is dus geschikt voor buitengebruik. Ondanks de hogere kwaliteit wordt nog steeds geadviseerd om scherpe hoeken en randen te vermijden. 

Zware afdekzeil

Het zware afdekzeil heeft een dikte van 250 gram per m². Dit zeil kan absoluut tegen een stootje, het voelt zeer stevig aan en is ook voelbaar zwaar. Het zeil gaat lang mee en biedt minimaal 18 maanden UV-bescherming. Als je een afdekzeil zoekt dat lang meegaat, weersomstandigheden kan trotseren en vaak hergebruikt moet kunnen worden, kies dan voor dit afdekzeil. Dit afdekzeil wordt bijvoorbeeld veel gebruikt door bedrijven in de tuin, bouw en transportsectoren.

PVC afdekzeil

Naast al die afdekzeilen bestaat er ook een PVC afdekzeil. Dit zeil heeft een dikte van maar liefst 600 gram per m², dit afdekzeil is dus maar liefst 4 keer sterker dan een standaard afdekzeil en gaat ook echt langer mee. Dit type zeil wordt ingezet bij professionele toepassingen, je ziet ze bijvoorbeeld aan de zijkant van een vrachtwagen die met open cargo rijdt, ook boten, auto’s en aanhangers worden er mee afgedekt.

 

Verschillende afmetingen en kleuren afdekzeil

Elk type afdekzeil is beschikbaar in verschillende afmetingen en kleuren, de kleuren zijn blauw, oranje, wit, groen en zelf ook in camouflage. De camouflage wordt veel gebruikt voor outdoor activiteiten zoals paintballen en survival.

Afdekzeil veilig vastmaken

Een afdekzeil moet altijd veilig vastgemaakt worden, hiervoor kun je een snelklem, easyfix elastiek of spanrubbers gebruiken. Deze oplossingen zijn allemaal weersbestendig en hebben hetzelfde doel, maar net een andere werking. Let goed op dat je het juiste bevestigingsmateriaal kiest dat past bij jouw situatie.

 

Nu heb je hopelijk meer inzicht in welk afdekzeil je nodig hebt, bekijk goed wat overeenkomt met jouw doel en kies het juiste afdekzeil voor jouw situatie!

 

https://vendrigpackaging.com/396-afdekzeil