2Binsite Artikel Website
Image default
Tuin en buitenleven

Top 10 planten van 2022

Of het nu kleine kamerplantjes zijn voor een werkruimte of juist hele grote planten voor in de tuin, iedereen heeft er wel een paar. Iedereen heeft daar zijn of haar eigen smaak in, maar toch zijn er een aantal niet te missen. 

 

Monstera

Deze klassieker blijft ieder jaar terugkomen in de trend planten. Raar is het zeker niet, want de Monstera is ook erg prachtig. Het is een tropische plant en je hoeft niet veel water te krijgen. Af en toe in de zon en hij blijft perfect gezond. Zodra deze plant begint groeien, neemt het aardig wat plek in beslag en vandaar ook de naam. 

 

Hortensia

Hortensia’s zijn indrukwekkend als ze bloeien. In de meeste gevallen zijn er twee soorten bloemen in een bloeiwijze verenigd: kleine, vruchtbare bloempjes in het centrum en grotere, bloemen langs de rand met andere kleuren. De opvallende bloemen hebben de functie om insecten te lokken, naar de vruchtbare bloempjes in het midden.

Strelitzia

De Strelitzia beter bekend als de paradijsvogelplant en is een groene kamerplant die met een beetje geluk af en toe bloeit. Let goed op welke soort Strelitzia je koopt, want de Strelitzia Nicolai zal in de huiskamer niet bloeien, de Reginea met de juiste verzorging wel. Ligt er maar net aan wat je wilt. 

 

Toscaanse Jasmijn

Toscaanse jasmijn of sterjasmijn is een wintergroene klimplant met witte, geurende bloemen. Je zou dan denken dat deze plant ook de kou nodig heeft, maar hij groeit het liefst op een plek in de volle zon. Het kan dus bijna niet warm genoeg zijn voor de Toscaanse Jasmijn. 

Olijfboom

Binnen een olijfboom? Geen enkel probleem. Hij zal alleen niet snel vruchten geven, maar het ziet er wel erg mooi uit. In de zomer kun je hem ook lekker buiten laten. Er zijn ook genoeg tips online te vinden over hoe je een olijfboom zo goed en sterk mogelijk kan verzorgen in huis. 

 

Pannenkoekenplant

Officieel gezien noem je deze plant Pilea Peperomioides, maar de meeste kennen hem als de pannenkoekenplant. Dit komt vanwege de ronde bladeren. In de zomer heeft deze plant twee keer per week water nodig, in de winter is één keer per week meestal voldoende. 

 

Cactus

Het is niet altijd zo geweest, maar steeds meer mensen kopen cactussen voor hun woning of kantoor. Je hebt ze in verschillende soorten en maten. Ze zien er erg schattig uit en zijn ook makkelijk te verzorgen. Zo creëer je eigenlijk een eigen kleine woestijn. 

 

Anthurium 

Ben je opzoek naar een exotische uitstraling? Dan is de Anthurium of de persicaria affinis kabouter echt de perfecte plant. Het heeft namelijk een exotisch uiterlijk. De bloemen en schutbladeren van de plant zijn er in de kleuren roze, rood en wit. Daarom wordt deze plant ook wel vaak de flamingo genoemd. In het donker groeien er minder bloemen, een lichte plek is dus het beste. 

 

Gatenplant

De bladeren zijn nog dicht als de plant jong is, maar naarmate hij groeit komen hier steeds meer gaten in. Oorspronkelijk komt deze plant uit het Midden- en Zuid-Amerika. Daar wordt de plant meters hoog en kunnen de bladeren tot wel een meter doorsnee hebben. 

 

Ridderspoor

Het lukt veel mensen niet om riddersporen met succes te laten groeien. Toch is het kweken ervan niet echt zo moeilijk. De planten moeten in de volle zon staan, op vruchtbare grond. Je moet ze om de twee jaar op een ander plekje zetten. 

 

Nu heb je een aantal voorbeelden van planten voor in de tuin en planten voor binnen. Er is echter nog veel meer om uit te kiezen.

 

 

https://onlineplantenshop.nl/product/persicaria-affinis-kabouter-duizendknoop/