2Binsite Artikel Website
Image default
Telefonie

Telefoon zelf repareren of laten doen?

Wanneer uw telefoon stuk gaat, is dat geen pretje. Natuurlijk wilt u dat zo snel mogelijk oplossen. Er is een kans dat uw telefoon stuk is gegaan onder de garantievoorwaarden. Bel daarom altijd eerst met uw telefoon leverancier. Als u zeker weet dat uw telefoon niet is stuk gegaan onder de garantievoorwaarden moet u het zelf oplossen. Maar moet u dit nou zelf doen of het klusje laten klaren door onze winkel? Met beide opties is niks mis, maar wat past nou het best bij u? 

Zelf repareren, hoe moeilijk is dat? 

Het grootste nadeel van zelf repareren is dat u zelf uw telefoon zult moeten repareren. Dat kan een nogal intimiderende opgave zijn als u geen ervaring heeft met telefoons maken. Verder wilt u natuurlijk uw telefoon niet verder beschadigen. Als u kiest om zelf uw telefoon te repareren, zijn daar vaak online tutorials voor. U heeft uiteraard ook het juiste gereedschap nodig. Telefoon reparatie “toolkits” zijn online te vinden. Let er wel op dat u let op wat voor soort telefoon de toolkit voor bedoeld is. 

Laten repareren 

Als u liever niet het gedoe wilt van uw telefoon zelf repareren, kunt u er ook voor kiezen om bij ons uw telefoonreparatiete laten doen. Het grootste voordeel van uw telefoon bij GSM Reparatie Centrum te laten repareren is dat u geen zorgen hoeft te maken over de reparatie zelf en u al snel uw telefoon weer kan gebruiken. Let er goed op dat u correct aangeeft welk deel van uw telefoon vervangen moet worden. Zo voorkomt u enige mogelijke misverstanden. U kunt bij ons terecht bij één van onze winkels in Breda, Oosterhout, Utrecht, en Nijmegen. 

Soorten defecten 

Er zijn veel delen in uw telefoon die stuk kunnen gaan. Sommige van deze delen kunnen soms niet meer gerepareerd worden. Vaak als uw telefoon ernstige waterschade heeft, zou het goed kunnen dat de telefoon niet meer te repareren is. Meestal komt dat doordat er veel kleine deeltjes in uw telefoon kapot of beschadigd zijn. Ook bij extreme valschade is er een kans dat uw telefoon niet meer te repareren valt. Als u uw telefoon van het balkon of iets van soortgelijke hoogte heeft laten vallen is het vaak een betere optie om een geheel nieuwe telefoon te kopen. Als u niet zeker weet of uw smartphone nog te repareren is, kunt u hier terecht. Dingen zoals een kapot scherm, microfoon, of een kapotte camera zijn vrijwel altijd gewoon te repareren.

 

https://www.gsmreparatiecentrum.nl/

Gerelateerde artikelen

Een hip iPhone 12 lease model voor een laag bedrag per maand?

iPhone 6 hoesje

De Samsung Galaxy S8

Voor uitgaand belverkeer een vertrouwd Outbound callcenter

Maandelijks opzegbaar sim only abonnement

Meest voorkomende smartphone reparaties