2Binsite Artikel Website
Image default
Sport

Creatine is een natuurlijk supplement

Creatine is een natuurlijk supplement dat door iedereen kan worden ingenomen. Het wordt meestal gebruikt in combinatie met krachttraining, en het is aangetoond dat het de spiergroei stimuleert terwijl het ook je krachtniveau verhoogt!

Waar bestaat creatine uit?

Creatine is een lichaamseigen stof en wordt omgezet in adenosinetrifosfaat (ATP), dat vervolgens de spierbeweging aandrijft. Het is aangetoond dat het vooral effectief is bij korte, explosieve inspanningen; dit maakt het supplement perfect voor krachtsporters die snelle uitbarstingen van energie nodig hebben! Je kunt je dagelijkse dosis ook binnenkrijgen door rood vlees te eten – maar alleen als je 1 kilo per dag eet of meer.

Hoe kan ik creatine gebruiken?

Creatine is een natuurlijk voorkomende stof die je lichaam helpt meer energie te produceren. Wanneer je het neemt, worden de voorraden in ons lichaam gemaximaliseerd en kunnen we binnen enkele weken of maanden genieten van alle voordelen van creatine in plaats van jaren zoals bij sommige andere supplementen! Er kunnen ook bepaalde momenten zijn waarop het nemen van dit supplement voordelen zou hebben, zoals na de training met snel absorberende koolhydraten/eiwitten, gevolgd door langzaam brandende vetten later na het avondeten (maar niet voor het slapen gaan).

Zijn er nadelen van creatine gebruik?

Ik hoor dat je creatine veilig kunt gebruiken zonder nadelen voor je gezondheid! Klinkt goed, toch? Nou zijn er een aantal dingen die de moeite waard zijn om te weten over dit supplement voordat je het voor de eerste keer neemt. Studies tonen aan dat je veilig alle voordelen kunt krijgen zonder nadelen als je dagelijkse inname de aanbevolen hoeveelheden niet overschrijdt- dus geniet ervan!

Het effect van creatine

Er wordt veel over creatine gesproken en veel mensen vragen zich af wat het effect er van precies is. Studies tonen aan dat wanneer creatine wordt ingenomen, het vocht in het spierweefsel toeneemt, waardoor je voller uitziende spieren krijgt door hun grotere omvang als gevolg van de toegenomen hydratatie! Gebruikers melden ook een betere krachttoename na het uitvoeren van frequente explosieve bewegingen, dus als het jouw doel is om sterker te worden of wat massa op te bouwen, dan zou dit wel eens perfect voor je kunnen zijn!

 

https://www.body4you.nl/sportvoeding/creatine/