2Binsite Artikel Website
Image default
Sport

Beste sporthorloge van 2020

Beste sporthorloge van 2020

Een sporthorloge kopen? De atleten van Sporthorloge.info heben meer dan 20 sporthorloges getest. Een sporthorloge helpt je beter te sporten. Het kopen van een goed sporthorloge is de moeite waard als je serieus aan het sporten bent. Of dat nu hardlopen, wandelen, zwemmen, of wielrennen is. De meeste smartwatches hebben tegenwoordig locatie-tracking met GPS. Maar met een sporthorloge beschik je over veel meer functies en gegevens om beter te trainen. Veel sporthorloges tracken gegevens om je meer feedback te geven tijdens een run of bij de analyse van je trainingen achteraf.

Voordelen van een sporthorloge

  • De cijfers motiveren je om je records te breken. 
  • De trainingsschema’s helpen je om efficiënt te trainen op hartslag naar een bepaald doel.
  • De inschatting tijdens wedstrijden, over hoeveel tijd je nog hebt tot de doeltijd.

Wat zijn de beste sporthorloges?

  • Allround beste sporthorloge. Na het testen van tientallen modellen is het beste sporthorloge de Garmin Forerunner 245 Music. Gericht op lopers – maar in staat om andere buitenactiviteiten te volgen – biedt de Forerunner 245 geavanceerde run-tracking-metriek, een solide batterijlevensduur en muziekopslag aan boord. De Forerunner 245 ondersteunt ook Spotify, dus als je daar lid van bent, kun je ook afspeellijsten downloaden naar het horloge. Bekijk ook de best geteste sporthorloge heren.
  • Goedkoopste sporthorloge. Voor wie een budget heeft, is de Garmin Forerunner 25 het beste sporthorloge. Dit no-frills horloge kost minder dan 90 euro en mist een hartslagmonitor, maar het heeft een helder monochroom display, volgt nauwkeurig jouw loopjes en gaat tot 10 uur mee als je actief gebruik maakt van GPS.

De beste sporthorloges die je vandaag kunt kopen

Zoek je het beste sporthorloge 2021? Met een goed sporthorloge kan je per sport de afstand, snelheid, hartslag en afgelegde route analyseren in grafieken. Dit motiveert je om beter te worden. Hieronder staan vooral Garmin sporthorloges. We hebben in 2021 ook een uitgebreide test gedaan op Polar sporthorloges. Hier is onze top 5.

1. Garmin Forerunner 245 Music.

De Forerunner 245 Music is het sporthorloge met de beste hardloop-tracking-functies, heeft een lange batterijduur en biedt offline muzieklijsten aan via Spotify. Het grote, heldere en kleurrijke transflectieve display van de Forerunner 245 maakt hem gemakkelijk te lezen, zelfs in het zonlicht, en de scherpe 240 x 240 pixels maken hem tot een perfecte metgezel voor buitenshuis.

2. Garmin Forerunner 25

Als je geen extra toeters en bellen nodig hebt, is de Garmin Forerunner 25 het beste sporthorloge voor mensen met een budget. Het is een goedkoop, maar nauwkeurig GPS-horloge dat afstand, snelheid en tempo bijhoudt, en het waarschuwt je bij elke kilometer die je loopt. Met bijna 10 weken levensduur van de batterij in de horloge-modus (en ongeveer 10 bij actief gebruik van GPS), kan de Forerunner 25 ook je alledaagse uurwerk zijn.

3. Garmin Fenix 6

De Garmin fenix 6 is het ultieme buitensporthorloge, ontworpen om je overal te volgen en alles wat je doet te overleven. Maar het is het meest premium sporthorloge wat we getest hebben en komt met een prijskaartje. De Fenix 6-serie begint bij vanaf 550 euro. 

De fenix 6 is waterbestendig tot 10 meter diep, en wordt geleverd met sensoren: GPS, GLONASS, Galileo, een hartslagmeter, hoogtemeter, barometer, kompas, gyroscoop en thermometer. Hij kan dus zowat alles voor je meten. Het heeft ook sport-specifieke functies voor hardlopen, fietsen, zwemmen, wandelen, klimmen, skiën / snowboarden, XC Skiën, paddleboarding, roeien, kajakken, en nog veel meer.

4. Garmin Vivoactive 4

De Garmin vivoactive 4 bouwt voort op het succes van de vivoactive 3 met muziekopslag, extra veiligheidsfuncties en onderwater-hartslagtracking. Het blijft een mooi, multifunctioneel GPS-horloge dat goed werkt voor hardlopen, fietsen, zwemmen en andere activiteiten. Als je smalle polsen hebt, dan raad ik je de Vivoactive 4S aan. Deze versie van het horloge is iets kleiner waardoor het comfortabeler op dunne polsen kan zitten.

5. Fitbit Sense

De Fitbit Sense is het beste product van het bedrijf die wordt geleverd met meer geavanceerde gezondheids- en wellnessfuncties dan de Versa-lijn. Niet alleen heeft het een FDA-goedgekeurde ECG-sensor en bloedzuurstofaflezing, maar de Sense heeft ook de mogelijkheid om de elektrodermale activiteit en de huidtemperatuur te meten. Als een van de beste Fitbits werkt de Sense met zowel iOS als Android, en wordt geleverd met on-board GPS, alle apps en Alexa spraakassistentie. 

Sporthorloge dames

Wil je weten wat de beste sporthorloge voor dames 2020 zijn? Als je een dames sporthorloge koopt wil je vooral dat ie subtiel en elegant is. Sporthorloges voor mannen zijn vaak zwaarder en meer grof qua uiterlijk dan de sporthorloges voor vrouwen. Sporthorloges die speciaal voor vrouwen zijn gemaakt zijn vaak lichter en comfortabelere te dragen om een vrouwelijke pols. Bovendien speelt uiterlijk vaak een grotere rol dan bij mannen. Het beste sporthorloge dames heeft een diameter van 39 tot 40 millimeter. 

De Vivoactive 4 heeft een mooie afwerking en een stijlvolle maar subtiele uitstraling. Prima om dagelijks te dragen, bij elke gelegenheid. De batterij, GPS en hartslagsensor zijn dik in order. Het scherm is zeer duidelijk afleesbaar, ook in fel zonlicht. Met name body battery, hardloop coach en personaliseer-mogelijkheden scherm zijn fijn.

Wanneer kies ik een sporthorloge, activity tracker of smartwatch? 

Twijfel je tussen een sporthorloge, activity tracker of smartwatch? Het verschil tussen deze wearables is soms moeilijk. Veel smartwatches meten ook je dagelijkse activiteiten en er zijn sporthorloges die communiceren met je smartphone. Toch zijn er verschillen in gebruik. Hieronder vertel ik hoe je het beste kiest tussen een sporthorloge, activity tracker en smartwatch.

Sporthorloge 

Een sporthorloge geeft je inzicht in de voortgang van je training. De sportprofielen zijn een kenmerkend kenmerk. Je kunt je snelheid, afstand, hartslag en afgelegde route voor elke sport analyseren in overzichtelijke tabellen en grafieken. Dit motiveert je om beter te worden. Je kunt ook externe sensoren zoals een snelheids-, cadans- of hartslagsensor koppelen aan een sporthorloge. Zo kunt je jouw vorderingen nog nauwkeuriger bijhouden.

Activiteitentracker

Wil je weten of je genoeg beweging krijgt in één dag? Een activity tracker is een goed hulpmiddel. Als je naar de functionaliteiten kijkt, zijn ze gericht op het meten van je activiteiten en gezondheid, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Je kunt op uw tracker doelen stellen en zien in hoeverre je deze hebt bereikt. Denk aan de kwaliteit van je slaap, het aantal stappen dat je neemt of het aantal verbruikte calorieën.

Smartwatch

Een smartwatch is een verlengstuk van je smartphone. De techniek is bijna hetzelfde. Waar een activity tracker of sporthorloge op een eigen besturingssysteem loopt, loopt een smartwatch op WatchOS of Android Wear. Hiermee kun je apps downloaden op je smartwatch, net zoals je dat doet op je smartphone. Je kunt oproepen en berichten ontvangen en deze via je horloge bekijken/beantwoorden. Je kunt ook je agenda en sociale media in de gaten houden.

Hoe kies je het juiste sporthorloge?

Afhankelijk van de sport, wil je bepaalde sportgegevens kunnen meten. Zo kun je doelgerichter trainen trainen. Maar hoe vind je het beste sporthorloge? Om het jou gemakkelijk te maken, hebben we sporthorloges per sport georganiseerd. Zo kun je gemakkelijk een keuze maken.

Hardlopen

Bent je op zoek naar een sporthorloge om jouw loopprestaties te meten? Er zijn een aantal specificaties die wij aanbevelen. De belangrijkste factor voor het meten van uw loopprestaties is een ingebouwde GPS-ontvanger. Deze geeft uw tempo (snelheid) en afgelegde afstand aan op jouw horloge. Wat het horloge moet kunnen doen is afhankelijk van hoe fanatiek je loopt.

Racefietsen

Net als bij het hardlopen is de belangrijkste specificatie voor fietsers een ingebouwde GPS-ontvanger. Zo kunt u uw gefietste afstand, snelheid en route meten. U kunt ook het juiste fietshorloge vinden door te kijken hoe fanatiek u bent. Bent u een gelegenheidsfietser, een gewone fietser of een prestatiegerichte fietser? Dan kunt u hierover meer lezen in het volgende artikel.

Zwemmen

Een zwemhorloge moet waterdicht zijn. Bovendien wil je waarschijnlijk weten hoe snel en hoe ver je zwemt. In een zwembad kun je gebruik maken van de zwembadlengte en in open water kunt u gebruik maken van een GPS-sensor. SWOLF-tracking is een populaire meting om uw zwemefficiëntie te bepalen, vooral voor fanatieke zwemmers. Lees meer om te weten te komen welke specificaties relevant zijn voor jouw zwemstijl.

Triathlon

Tijdens een triatlon moet je rennen, fietsen en zwemmen. Het is belangrijk dat een triatlonhorloge met één druk op de knop kan schakelen tussen verschillende sportprofielen. Je kunt de juiste gegevens uitlezen en meten tijdens elk onderdeel. Het horloge moet ook waterdicht zijn. 

Fitness

Voor fitness zoek je een horloge met een hartslagsensor en fitnessprofielen. Veel meer heb je niet nodig. De horloges die wij aanbevelen hebben beide functies. Tijdens een training kun je de oefening kiezen die je gaat doen en het horloge zal de juiste gegevens meten. Fitnesshorloges hebben vaak ook eenvoudige oefeningen voor thuis, zoals burpees of crunches. Train je specifiek voor het verbranden van vet of het verbeteren van jouw uithoudingsvermogen? Wij raden dan een horloge aan dat aangeeft in welke hartslagzone je traint.

https://sporthorloge.info/