2Binsite Artikel Website
Image default
Particuliere dienstverlening

Belangrijke keuzes bij het regelen van een uitvaart in de regio Breda

Bij een overlijden moet een arts eerst de dood vaststellen. Wanneer het overlijden officieel is vastgesteld begint de voorbereiding op het regelen van de uitvaart. Ieder overlijden is een emotionele gebeurtenis maar er zijn een aantal praktische zaken die u, eventueel samen met een uitvaartverzorger, moet regelen om voor een waardig afscheid te zorgen.

Keuzes over de laatste verzorging en opbaren

Voordat er afscheid genomen wordt, wordt de overledene voor de laatste keer gewassen, aangekleed en opgebaard. Hier kunt u zelf bij helpen als u dat wilt. In overleg met de door u gekozen uitvaartverzorger in Breda is het zelfs mogelijk om dit thuis te doen. Ook het opbaren kan in de huiselijke kring plaatsvinden maar het is ook mogelijk om dit bij een uitvaartcentrum in Breda of Roosendaal te doen.

Keuzes bij het afscheid nemen

Heeft de overledene laatste wensen achtergelaten? Is er gesproken over de keuze voor begraven of cremeren? Heeft u een idee bij de invulling van het afscheid en het condoleren? Het zijn voorbeelden van vragen die u samen met de uitvaartverzorger gaat beantwoorden. Ook worden de mogelijkheden voor locaties doorgesproken. Dat kan een uitvaartcentrum in Bergen op Zoom zijn maar zijn veel meer verschillende locaties mogelijk.

Keuzes in berichtgeving

Hoe en aan wie wilt u het bericht van overlijden overbrengen? Rouwkaarten worden vaak gebruikt maar er zijn ook veel mensen die een krantenbericht laten publiceren, of een online condoleanceregister. In overleg met de uitvaarverzorger gaat u op zoek naar een persoonlijke invulling van deze berichtgeving. Iets dat past bij de overledene en de band die u samen hebt. De meeste uitvaartverzorgers onderhouden samenwerkingen met bijvoorbeeld drukkers die zijn uitgekozen om hun kwaliteit en betrokkenheid.