2Binsite Artikel Website
Image default
Onderwijs

Snel beter Engels spreken? Gebruik deze tips

De meeste Nederlanders hebben een solide basis als het gaat om het spreken van de Engelse taal. Toch zijn er genoeg redenen te bedenken waarom je jouw taalbeheersing naar een nieuw niveau zou willen tillen. Of het nu zakelijk Engelsis of juist je taalgebruik in informele sferen. Aan de hand van deze tips verbeter je snel je Engelse spreekvaardigheid. 

 

Oefen hardop 

 

Spreekvaardigheid is iets wat je leert door toepassing in de praktijk. Toch is het niet altijd mogelijk om een gesprekspartner te hebben. Om toch door te blijven oefenen kan je tegen jezelf praten. Dit klinkt misschien gek, maar het helpt je om te wennen aan het spreken van Engels. 

 

Cursus 

 

Uiteindelijk blijkt een cursus Engels één van de meest effectieve manieren om snel je Engels te verbeteren. Tijdens een cursus krijg je veel ruimte om te oefenen en ontvang je direct feedback. Dit voorkomt daarmee ook dat je dingen verkeerd aanleert. Dit geldt eigenlijk voor alle talen. Wil je bijvoorbeeld Spaans leren, dan is een cursus Spaansook zeker aan te raden. 

 

Ga naar een Engelstalig land 

 

Een reis naar een land waar ze Engels spreken werkt ook altijd erg goed voor het ontwikkelen van de taalbeheersing. Als je geen andere keuze hebt dan het spreken van de taal zal je zien dat het gaandeweg steeds meer vanzelf gaat. Het is belangrijk om te onthouden dat het niet erg is om fouten te maken. De meeste mensen vinden het al een hele eer dat je de moeite neemt om hun taal te spreken en laat zien dat je al over enige kennis beschikt. 

 

Apps 

 

De effectiviteit van het gebruiken van apps om de taalvaardigheid te verbeteren is per persoon verschillend. Voor sommige mensen is het fijn om op deze manier te oefenen met woorden en zinnen, maar anderen hechten juist meer waarde aan boeken of fysieke lessen. Er zijn genoeg gratis apps die je kan proberen om erachter te komen of het ook voor jou werkt. Apps vormen daarom een laagdrempelige manier om snel beter te worden in Engels. 

 

Films en series 

 

De meeste mensen kijken regelmatig een Engelse films of series maar hebben hierbij Nederlandse ondertiteling aanstaan. Een manier om snel de woordenschat te verbeteren en goede zinsopbouw aan te leren, is door de ondertiteling in het Engels te doen. Vaak kun je door de context goed volgen waar het over gaat én je neemt automatisch dingen over die je hoort en leest. 

https://www.babel.nl/cursus/engels/cursus-zakelijk-engels/

Gerelateerde artikelen

Thuis oefenen voor groep 6

Workshop op school

De vele voordelen van Fabius Opleidingen

Mogelijkheden voor houten schoolmeubilair

Bijles in Utrecht?

Als monteur doorstromen