2Binsite Artikel Website
Image default
Onderwijs

Circus op school

Jullie eigen circus staat paraat

Vrolijkheid op school 

In deze moeilijke tijden kunnen we allemaal wel wat vrolijkheid gebruiken. Het is heerlijk om alvast te dromen over het moment dat we weer op scholen bij elkaar kunnen komen en iets moois kunnen creëren met de leerlingen. Een prachtige manier om dit te bewerkstelligen is door Circusworkshops op school te realiseren. Leerlingen gaan aan de slag met de fijnste kneepjes van het circusvak; het draaien van Chinese bordjes, jongleren, lopen op een koord of fietsen met een eenwieler. Voor de grootsten en de kleinsten, van de kleuters tot de achtstegroepers; voor iedereen is er een passende activiteit en workshop die met grote passie bij hen wordt bijgebracht. Grote Broer Kunsteducatie excelleert in het ontwikkelen van een zorgeloze workshopdag bij jullie op school.  

 

Hoe komt een workshopdag tot stand?

Onze cultuuradviseurs zijn op vele manieren bereikbaar en staan voor jullie paraat. Bellen, videobellen of gewoon langskomen bij jullie op school; van belang is dat op persoonlijke wijze jullie wensen worden geïnventariseerd. Waar moet de nadruk liggen, waarom wordt de dag georganiseerd, is er een thema waarop aangesloten moet worden, hoeveel kinderen van welk niveau doen er mee en zijn er nog tijden of andere restricties waar rekening mee gehouden moet worden? Dit zijn vragen waar Grote Broer Kunsteducatie mee aan de slag gaat om een perfect programma te organiseren dat aansluit bij jullie visie en natuurlijk ook budget.  Je ontvangt een initiele prijsopgave waar altijd nog ruimte is voor verandering en aanpassing. Alles om ervoor te zorgen dat de workshops op school tot in de puntjes verzorgd worden! 

Hoe ziet zo’n workshop op school er uit? 

Zoals gezegd worden de workshops van Grote Broer Kunsteducatie volledig op maat afgestemd. Op een dag waar meerdere workshops plaatsvinden zal een van de workshopdocenten als coördinator fungeren om eventuele vragen van workshopleiders en leerkrachten van school te beantwoorden. Een centraal organisatiepunt zorgt voor rust op de dag zelf. Deze coördinator arriveert ook wat eerder dan de overige docenten om nog even de laatste organisatorische puntjes op de i te zetten. Voor workshops rondom het thema circus zijn enkel wat ruime lokalen/gymzalen/aula of schoolplein benodigd. De rest van de materialen worden door Grote Broer verzorgd; wel zo makkelijk! De workshops worden over het algemeen in klasverband gegeven; zo ontstaat er al snel een veilige omgeving waar leerlingen het beste van zichzelf kunnen laten zien. https://grotebroer.com