2Binsite Artikel Website
Image default
Mode en Kleding

Welk slabbetje is het beste voor mijn king?

Het assortiment slabbetjes is de laatste jaren enorm gegroeid. Vroeger was er alleen een eenvoudig type klassiek slabbetje, gemaakt van stof en om de hals geknoopt. Nu zijn er talloze trendy slabbetjes die u kunt combineren bij het winkelen voor uw baby.

Door de ruime keuze aan slabbetjes is het kiezen van het juiste slabbetje ingewikkelder geworden. Kiest u voor een baby slabbetje met een bakje, een slabbetje met een bandana, een siliconen slabbetje of een slabbetje met mouwen? In onze blog vertellen we je alles wat je moet weten over baby slabbetjes.

Wat zijn slabbetjes?

Een slabbetje is in feite een lapje stof of een ander materiaal dat een baby om zijn nek draagt om te voorkomen dat zijn kleren vuil worden als hij eet. Pasgeboren baby’s hebben altijd een slabbetje nodig. Er zijn speciale baby slabbetjes voor kinderen jonger dan 6 maanden.

Als u een slabbetje voor uw baby hebt, hoeft u niet na elke maaltijd de kleertjes van uw baby te wassen. Het eten morst op het slabbetje. Na het eten, doe je het slabbetje af en gooi je het in de was.

De kleertjes van je baby zullen nog steeds mooi en schoon zijn. Dit bespaart u als ouder een hoop extra wasgoed. Het is zeker welkom, want als ouders heb je al zoveel te doen met een pasgeboren baby. Je wilt jezelf niet belasten met onnodig extra werk.

Wat zijn de beste slabbetjes?

Het kopen van het beste slabbetje hangt helemaal af van wat je baby doet. De meeste baby’s spugen graag melk of voedsel uit als ze er geen zin in hebben. Wij geven u enkele tips om te overwegen wanneer u online baby slabbetjes koopt:

  • De slab moet verstelbaar zijn.
  • Zoek altijd naar een slabbetje dat gemaakt is van milieuvriendelijk materiaal.
  • Kies voor modieuze, hippe slabbetjes die bij de outfit passen.
  • Zoek naar bijzonder absorberend materiaal.
  • Het slabbetje moet uit meerdere lagen bestaan en een zachte achterkant hebben.
  • De slab moet wasbaar of afwasbaar zijn.

Hoe lang uw baby een slabbetje nodig heeft, hangt af van de pasgeborene. Gewoonlijk hebben onze kleintjes een slabbetje nodig vanaf de dag dat ze geboren worden tot ze 2 jaar oud zijn.

Slabbetjes kopen

We horen vaak de vraag: Hoeveel goedkope slabbetjes moet ik kopen? Dat hangt van je baby af. Elke baby is anders. Het hangt er bijvoorbeeld ook van af of uw baby kwijlt, met voedsel speelt of dat de tandjes doorkomen.

De meeste ouders hebben veel slabbetjes nodig, anderen maar een paar. Wij raden u aan genoeg slabbetjes te kopen. En kijk dan of je baby kwijlt of rommelig eet. Als dat zo is, moet je meer slabbetjes kopen.

Verschillende soorten baby slabbetjes

Je bent waarschijnlijk opgegroeid met een eenvoudige slab. Dit is een ronde doek die om de hals gaat en aan de achterkant wordt vastgeklikt. Maar slabbetjes zijn in de loop der tijd enorm geëvolueerd. Wat zijn de verschillende soorten slabbetjes voor baby’s vandaag?

Wegwerp slabbetjes:
Wegwerp slabbetjes zijn onpraktisch voor dagelijks gebruik. Ze zijn echter erg handig als u op reis bent of op een familiefeestje en een slabbetje bent vergeten.

Slabbetjes met mouwen:
Slabben met mouwen worden gewoonlijk gedragen als een hemd. Ze reiken van de nek tot de knie. Dit is een voordeel voor de ouders, want zo blijft de vloer schoner. Slabben met mouwen zijn gemakkelijk schoon te maken. Ze kunnen niet alleen worden gebruikt om te eten, maar ook voor andere activiteiten. Denk aan schilderen of knutselen.

Slab met bakje:
Een slabbetje met een bakje is ideaal zodra je baby begint te eten. Aan de onderkant van de slab zit een bakje om te voorkomen dat er eten op de grond valt. Het bovenste deel van het siliconen slabbetje ziet eruit als een gewoon klassiek slabbetje. Het plastic slabbetje is gemakkelijk schoon te maken onder de kraan.

Bandana slabbetjes:
Bandana slabbetjes zijn ideaal als je een pasgeboren baby hebt. Uw baby zal zich zeker op zijn gemak voelen met dit type slabbetje, dat heel goed tegen het kwijlen is. Laat uw baby de doek de hele tijd dragen, zodat zijn kleren er niet vuil uitzien. Een peuter kan veel kwijlen tijdens het doorkomen van de tandjes, dus een bandana is een goede oplossing om de kleertjes droog te houden.

Wit slabbetje pasgeboren baby:
Witte slabbetjes pasgeboren baby zijn alleen geschikt voor pasgeboren baby’s tot 6 maanden. Ze zijn gemaakt van badstof en zijn absorberend. Slabbetjes voor pasgeboren baby’s zijn meestal voorzien van twee sluitingen aan de zijkant van de hals om het aan- en uittrekken te vergemakkelijken, of van klittenbandsluitingen. De witte kleur absorbeert de melk perfect.

https://kraagjeskopen.nl/product-categorie/slabbetjes/