2Binsite Artikel Website
Image default
MKB

Bijzondere sportprijzen bij verschillende sporten

Bij sportprijzen denken de meeste mensen aan sportbekers, kampioensschalen en medailles. Maar er is veel meer variatie te vinden bij verschillende sporten. Sommige daarvan wijken behoorlijk af van de traditionele sportprijzen die je gewend bent. In dit artikel zetten we de meest aparte prijzen voor je op een rijtje. Zo doe je mooi inspiratie op voor je komende evenement of toernooi.

Dit zijn de meest bijzondere sportprijzen

Sportprijzen zijn niet alleen afhankelijk van de sport maar ook van het land waarin ze uitgereikt worden. Zo worden er in Amerika bijvoorbeeld kampioensringen uitgereikt bij grote toernooien als de Superbowl (American Football), de NBA Championship (Honkbal) en de NHL Stanley cup (hockey). In Europa kiezen we er in plaats van een kampioensring vaak voor om een medaille te kopen.

Enigszins vergelijkbaar met de kampioensring is de bracelet die de winnaars van grote pokertoernooien uitgereikt krijgen. Vaak zijn het opzichtige, gouden armbanden, ingelegd met diamanten.

Nog een prestigieuze prijs die behoorlijk afwijkt van het bestellen van een medaille, is het groene jasje bij golf toernooien. De winnaar van Golf Masters toernooi krijgt traditiegetrouw een groene blazer uitgereikt. Deze traditie bestaat zelfs al sinds 1949!

Zelf sportprijzen bestellen?

Ben je op zoek naar sportprijzen voor een toernooi of ander evenement? Kies dan voor een leverancier waar je medailles online kunt bestellen. Dan kun je ze in de meeste gevallen namelijk personaliseren met een eigen logo of inscriptie. Ben je op zoek naar iets bijzonders, zoals het groene jasje of een championship ring? Informeer dan naar de mogelijkheden. Of beter nog, ga langs bij een leverancier met een eigen showroom. Dan kun je uitgebreid je wensen bespreken en meteen de beschikbare prijzen van dichtbij bekijken en de kwaliteit beoordelen.