2Binsite Artikel Website
Image default
Marketing

Beter vindbaar worden in de zoekmachines

De laatste jaren zoeken consumenten steeds vaker online naar hun informatie. Dit zorgt ervoor dat traditionele media als kranten, televisie en radio niet meer de enige bron van informatie zijn en dat bijvoorbeeld Google veel meer is. Dit vraagt om een ander soort naamsbekendheid. Niet alleen de krant maar ook het online artikel wordt steeds belangrijker. Daarom leggen we je in dit artikel uit hoe je je bedrijf goed vindbaar maakt op internet in combinatie met offline adverteren.

Een website

De eerste stap om online zichtbaar te zijn, is het maken van een website als u die nog niet heeft. Uw website is het visitekaartje van de online bezoeker en kan ook gebruikt worden voor verkoop of andere conversie doeleinden Een website bouwen is een eenmalige investering en hoeft niet erg duur te zijn. In veel gevallen kan dit al vanaf € 300.

Google is de grootste zoekmachine van Nederland. Uw website wordt online gevonden door op de juiste posities hierboven te gaan staan. Wilt u gevonden worden als fietsenmaker in Groningen? bijvoorbeeld. Dan wil je graag bovenaan Google staan voor “Fietsenmaker” of “Fietsenmaker Groningen” zodat iedereen die op Google zoekt jouw fietsenmaker kan vinden.

Hoe kom je zo hoog in Google?

  • Maak een Google-bedrijfspagina voor uw website en vul deze volledig in.
  • Doe trefwoordonderzoek en schrijf inhoud die relevant is voor de website. Krijg autoriteit door linkbuilding uitbesteden.
  • Verbeter de technologie van uw website.

Branding

Als u een website heeft, kan reclame ook voor meer naamsbekendheid zorgen. Dit kan op veel verschillende manieren. Bijvoorbeeld door een gesponsord bericht op een interessante website te plaatsen of door een banner van uw website op andere websites te plaatsen. Met de juiste advertenties bereikt u de doelgroep die u met uw merk wilt bereiken.

Daarom is een lokale aanpak voor veel bedrijven een goede stap om de doelgroep goedkoop te bereiken. Door bijvoorbeeld banners in lokale media te plaatsen, vergroot u uw naamsbekendheid in een bepaalde omgeving. Naast het feit dat adverteren de naamsbekendheid vergroot, zien we vaak dat dit ook helpt in Google resultaten. Adverteren zorgt ervoor dat meer signalen je merk bereiken waardoor Google je website relevanter vindt.

Gerelateerde artikelen

Een vlag in Enschede laten bedrukken?

Het belang van een goed dak wordt vaak onderschat

Zoekmachine optimalisatie

Wat is affiliate marketing?

Tradeshow Hacks You Need To Know

Een professionele uitstraling